Panang Curry

Deze curry heeft een volle, warme en kruidige smaak

Thailand

Panang Curry
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 60
  • Medium
Panang Curry

Ingrediënten

600 g Varkens schouderkarbonade, in plakjes gesneden

2 Rode milde Spaanse pepers, in de lengte in reepjes gesneden

3 takjes Basilicum, om te garneren

Bereidingswijze voor Panang Curry

  1. Schenk de kokosmelk in een kom (even vooraf verwarmen als hij gestold is), en roer door met een garde.
  2. Verwarm een scheutje olie in de wok op een middelhoog vuur.
  3. Fruit de currypasta.
  4. Voeg 12 eetlepels kokosmelk toe, wacht tot de olie vrijkomt.
  5. Voeg het vlees toe en roerbak 5 minuten.
  6. Voeg vissaus, sojasaus, palmsuiker en bouillon toe en laat het vlees nog even doorbakken.
  7. Schenk de rest van de kokosmelk erbij, zet het vuur hoger en breng de curry aan de kook. Laat de curry nog een half uurtje inkoken op laag vuur.
  8. Kook intussen 400 gram Pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Voeg tenslotte de kaffir limoen blaadjes toe.
    Recept idee.png

    Recept idee.png Serveertip

    Serveer het gerecht in een kom, garneer met de rode chilireepjes en de Thaise basilicum. Serveer met pandanrijst.

    Wat eet jij deze week?

    Bekijk alle recepten >
    • Hoofdgerecht
    • 1 persoon
    • 5
    Homemade instant noodles
    • Hoofdgerecht
    • 1 persoon
    • 5
    Instant Noodles upgrade
    • Hoofdgerecht
    • 1 persoon
    • 5
    Romige Ramen soep
    • Hoofdgerecht
    • 8 personen
    • 45
    Authentieke bami goreng

    Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

    Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
    Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

    Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

    Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

    Gebruik een geldig e-mailadres.

    Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.