• Birmaanse Kippensoep
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 40 Minuten

Birmaanse Kippensoep

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 Ui gesnipperd
  • 1 Ui in ringen
  • 2,5 cm Verse gember
  • 2 Tenen knoflook, geperst
  • 500 g Kipfilet, in blokjes
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 1 Citroen
  • 4 Stengels lente-ui in ringen
  • 4 Hard gekookte eieren
  • Verse koriander
  • Levering binnen 1-2 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: Aziatische mix
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Prijs: 0
Product-reviews

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Astrid Petit

Bereidingswijze Birmaanse Kippensoep

Kippensoep, een favoriet van velen! Deze Birmaanse kippensoep geeft de klassieke kippensoep een heerlijke Asian twist. Door de toevoeging van shirataki noedels maakt het een hartige, vullende maaltijdsoep. Deze noedels staan bekend om hun lage calorieën, dus je kunt deze met een gerust hart eten!

 

1. Voeg de gesnipperde ui, gember, knoflook en 60 ml water toe in de blender en mix tot een puree. Breng de blokjes kip op smaak met peper en zout. Roer in een aparte kom kikkererwtenmeel met 250 ml kippenbouillon.

 

2. Bak de stukjes kip in olie, totdat ze bruin zijn. Haal uit de pan en leg op een bord. Fruit in dezelfde pan met olie de uienringen. Smoor de uien op laag vuur 15-20 minuten tot deze zacht en bruin zijn. Voeg de kurkuma, paprikapoeder en cayennepeper toe en roer door de uienringen.



3.
Doe de gebakken kip, de gebakken gekruide uienringen, de gemberpuree en de rest van de kippenbouillon in een soeppan. Roer voorzichtig het papje met kikkererwtenmeel erdoor, blijft roeren om klonteren te voorkomen. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Doe tot slot de kokosmelk erbij en verwarm dit.


4.
 Was de shirataki noedels en laat ze uitlekken, verdeel over de soepkommen, net als de soep. Garneer met citroen, lenteui, gekookte eieren en koriander.


Print dit recept
Menu