De oudste theecultuur ter wereld

Chinese theecultuur de oudste van de wereld!

De Chinese theecultuur is de oudste theecultuur van de wereld. Het orginele theedrinken komt dan ook vanuit Azië. Japan heeft in de loop van de tijd de Chinese theecultuur overgenomen en verder verfijnd. In China en Japan zijn veel theehuizen te vinden, waar de theecultuur tot uiting wordt gebracht. Maar ook bij de Aziaten thuis wordt erg veel thee geconsumeerd. Het is niet gek dat de theecultuur in China is ontstaan, want dit is ook de plek waar thee verbouwd wordt. Hier wordt vooral de groene thee, zwarte thee en gele thee verbouwd en dus ook gedronken. Hier in het westen is thee drinken ook populair geworden, al kennen we hier niet de theecultuur zoals in Azië. Wilt u eens een keer de echte thee uit China proeven? Wij leggen hier de verschillende Chinese theesoorten voor je uit!

Groene thee: by far de bekenste theesoort

Groene thee is op het moment populairder dan ooit van te voren geweest. In Azië weten ze al jarenlang dat groene thee kan bijdragen aan de gezondheid, dit hebben ze nu in het Westen ook ontdekt. Er is een enorme gezondheidstrend gaande en groene thee past daar helemaal bij, het is dan ook niet gek dat de populariteit van de groene thee nog steeds stijgende is. Er is inmiddels enorm veel groene thee op de markt verkrijgbaar. Maar de échte Chinese groene thee vindt u zelden in een normale supermarkt. Terwijl ze in de online toko niet aan te slepen zijn.

Op het gebied van groene thee zijn er enorm veel verschillende verkrijgbaar, waaronder bijvoorbeeld de gunpowder thee. Gunpowder thee bestaat uit opgerolde bladeren die grijs-groene balletjes vormen. Gunpowder thee heeft een wat grassige, rokerige smaak. Wanneer de opgerolde balletjes in aanraking komen met heet water, rollen de balletjes uit, waardoor de groene thee nóg meer smaak krijgt. Het uitproberen waard!

De eigenschappen van groene thee

Iedereen beweert dan wel dat groene thee goed is voor je gezondheid, maar is dat daadwerkelijk zo? En wat doet het dan precies voor je gezondheid? Dit zijn vragen die wetenschappers voor u kunnen beantwoorden. Wetenschappers hebben onderzocht of groene thee daadwerkelijk zo gezond is, daar is uitgekomen dat groene thee écht super gezond is! Het is een aanrader om groene thee regelmatig te drinken, maar waarom? Groene thee is vitaliserend op verschillende lichaamsfuncties. Daarbij zorgt het voor een goede vochtbalans en voor een gezonde cholesterolspiegel. Groene thee ondersteunt de bloedsomloop en tevens ook de prostaat van een man. Ten slotte zijn er ook mensen die beweren dat je door groene thee makkelijker afvalt. Groene thee ondersteund het metabolisme, zoals het bloedsuiker en het vet. Hierdoor is het eenvoudiger om je gewicht te handhaven!

Genoeg over groene thee, probeer eens gember thee!

Er valt nog veel meer te vertellen over groene thee, maar nu het belangrijkste verteld is, gaan we over naar de gember thee. Ook dit is een bekende theesoort afkomstig uit China. Gember thee is vooral een lekkere thee die je zelfs zelf kan maken! Wanneer je water hebt gekookt kun je plakjes gember eraan toevoegen, waarna je er ook nog wat bruine suiker aan toe kunt voegen. Voor wat smaakvariatie kun je ook nog een schijfje sinaasappel of citroen toevoegen. Natuurlijk kunt u ook vele soorten gember thee vinden in de supermarkt om de hoek. Voor de echte Chinese gember thee raden wij u toch aan om dat te bestellen in de online toko.

Gember thee is niet alleen populair vanwege de smaak, maar ook vanwege de gezondheidsvoordelen die hier aan vast zitten. Bent u een koukleun? Dan is gember thee zeer aan te raden. Deze thee heeft namelijk een verwarmend effect op uw lichaam. Perfect dus voor de koude winterdagen!

Over op de jasmijn thee

Een van de meest geliefde theesoort is de jasmijn thee. Ook deze thee kent zijn oorsprong in China. Deze thee is zo geliefd vanwege de fijne aroma van jasmijnbloesem. Ook deze thee is weer zeer goed voor je gezondheid, doordat het vitamine A, B12 en C bevat. Daarbij heeft jasmijn thee positieve werking op de spijsvertering. Ook deze thee is zeker de moeite waard om uit te proberen. De jasmijn thee is licht zoet van smaak.

Organiseer een Chinese theemiddag!

Zoals je merkt zijn er al sowieso drie Chinese theesoorten die je een keertje moet proberen. Maar zo zijn er nog veel meer Chinese theesoorten, zoals:

  • Oolong thee
  • Witte thee
  • Sennakruidenbuidels thee

Het is daarom wellicht leuk om een echte Chinese theemiddag te organiseren om tot uw favoriete Chinese theesmaak te komen. In ons Chinese servies assortiment vindt u een mooie theepot, waarin u de verschillende soorten thee kuntserveren. Ook hier vindt u ander soort Aziatisch servies waarop u bijvoorbeeld typische Chinese snacks kunt aanbieden aan de gasten. Het leuke is dan om de thee te schenken op de manier hoe ze dat in China doen.

Ontdek alle verschillende soorten Chinese thee soorten en profiteer ook nog eens van alle gezondheisdvoordelen!