Aziatisch gevulde courgette


Probeer deze Aziatische variant
Aziatische mix

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 60 minuten Minuten

  • Medium

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 2 Grote courgettes of 4 kleine
  • 250 g Kipfilet
  • 1 Rode paprika
  • 100 g (grot)Champignons
  • 2 Stengels lente-ui
  • 1 Rode ui
  • 1 Teen knoflook
  • 2 tl Maïzena

* Verplichte velden

Van: € 1,25

Tot: € 14,12

Prijs zoals geconfigureerd:

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Astrid Petit

Bereidingswijze Aziatisch gevulde courgette

Courgette is een groente die altijd volop te verkrijgen is. Meestal wordt de courgette op een Italiaanse manier gevuld, maar probeer ook eens de Aziatische wijze. Super lekker en eens iets heel anders!

 

  • 1. Snijd de kip in blokjes. Was de courgette, snijd in de lange weg doormidden en hol uit met een lepel (bewaar het vruchtvlees). Snijd de champignons en paprika in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm de oven voor op 175 º C.
  • 2. Verhit de rijstolie in een wok en fruit de ui met de sambal. Voeg achtereenvolgens knoflook, kip, champignons, paprika, vruchtvlees van courgette, spice pasta chicken cashew, ketjap en pindakaas toe. Laat even sudderen en voeg tot slot de cashewnoten toe. Bind de saus eventueel met maïzena.
  • 3. Leg de courgette op een ingevette ovenschaal en vul ze met het vleesmengsel. Laat 40 minuten gaar worden in de oven.
  • 4. Haal de gevulde courgettes uit de oven, garneer met gesneden lente-ui en besprenkel naar smaak met Sweet Chilisaus.

Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!


Serveertip: Serveer met rijst en kroepoek.

Print dit recept