• Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 60 Minuten
  • Mild

Aziatische Vis Tartaar Zeebaars | Miso | Bokchoy | Citrus

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 300 g Zeebaars
  • 400 g Water
  • 50 g Poedersuiker
  • Gepofte rijst
  • 1 Bokchoy
  • 13 g Limoensap
  • 2 Eiwitten
  • 1 Teen knoflook
  • 1 Scheut Yoghurt
  • 500 ml Zonnebloemolie
  • 1 Limoen
  • 1 Citroen
  • 40 g Citroensap
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: Aziatische mix
    • Gang: Voorgerecht
    • Smaak: Mild
    • Prijs: 0

    Bereidingswijze Aziatische Vis Tartaar


    *Dit gerecht kan ook bereid worden met een ander soort vis zoals zalm.
    *Let op de meetheden zijn bijna allemaal in grammen, weeg je ingrediënten daarom af op een weegschaal.
    *Mise en Place: dit gerecht vergt wat voorbereiding, we adviseren je om een dag van te voren te beginnen.


    Robin van de Bunt, chef-kok van Restaurant De Leuf* heeft 16 februari live op Facebook en Instagram dit overheerlijke gerecht gekookt. Durf jij het aan om het gerecht zelf te maken? Klik hier voor de video en zie stap-voor-stap hoe Robin dit sterrengerecht bereidt!


    MISE EN PLACE

    Zeebaars
    Pekel de zeebaars in miso en laat deze 1 nacht in de ijskast staan. Door de vis te pekelen gaart deze als het ware aan de buitenkant maar blijft hij van binnen rauw waardoor een mooie textuur ontstaat. 

    Gember sojalak
    Bereid de Gembersoja-lak voor door 500 ml sojasaus, 250 gr gembersiroop en 4 g agar te combineren en dit op hoog vuur te laten koken voor 30 seconden. Hierna het mengsel even naast het vuur laten afkoelen en vervolgens laten stijven in de koelkast. Als het mengsel meteen in de koelkast wordt gezet dan zal de agar smaak overheersen.

     Yuzulak
    Bereid de Yuzulak voor door 150 g yuzusap, 400 g water, 50 g poedersuiker, 100 g mirin, en 4 g agar te combineren en dit op hoog vuur te laten koken voor 30 seconden. Hierna het mengsel even naast het vuur laten afkoelen en vervolgens laten stijven in de koelkast.

    Krokant gepofte rijst
    Deze kun je maken via ons Asian Food Lovers recept (klik hier). Of je kunt deze  kant en klaar kopen in de supermarkt. De rijst zorgt voor textuur en crunch in het gerecht.


    INSTRUCTIES:

    1. Bereid de Bokchoy voor.
    Leg een klein stukje bokchoy weg voor de afwerking later en snijd 3 grote bladeren bokchoy in kleine stukjes. Deze wordt straks gemarineerd met 100 g gembersoja lak, 25 g oestersaus en 13 g limoensap. Meng het mengsel ook al en zet dit aan de kant.

    2. Miso crème.
    Mix 2 eiwitten, een scheutje sushi azijn, 10 gr miso, een scheutje yoghurt en een teen knoflook stap voor stap met een handmixer en monteer dit op met zonnebloemolie totdat je een mooie crème krijgt.

    3. Citrus vinaigrette
    Mix 100 gr sushi azijn, 150 gr zonnebloem olie, 35 gr gembersiroop, limoenrasp, citroenrasp en 40 gr citroensap goed samen

    4. Haal de gepekelde zeebaars uit de koeling, spoel deze licht af en snijd deze in plakjes.

    5. Pak je garneerring of een ander rond en open hulpmiddel en stapel hierin alle ingrediënten. Plaats je garneerring op het bord en volg de onderstaande stappen:

    - Bedek de bodem met de gepekelde zeebaars, snijd bij waar dit nodig is zodat de bodem geheel bedekt is. Stamp dit zachtjes aan.
    - Lak de zeebaars met de Yuzulak met het gebruik van een kwastje.
    - Lak de bokchoy met de oestersaus. En leg deze op de zeebaars.
    - De volgende de laag is de rice crisps of gepofte rijst, stamp deze weer zachtjes aan met het stampertje.
    - Verwijder langzaam de garneerring. 
    - Voeg de crème toe, indien mogelijk met een spuitzak.

    6. Afwerking
    - Leg een mini bokchoy blaadje van je eerder gebruikte bokchoy midden op het gerecht.
    - Werk het ten slotte het gerecht af met de vinaigrette.

    7. Enjoy!


    Print dit recept
    Menu