Babi Ketjap met Bananenchips

Indonesisch varkensvlees gerecht geserveerd met krokante chips van banaan

Indonesië

Babi Ketjap met Bananenchips
  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 80
  • Mild
Babi Ketjap met Bananenchips

Ingrediënten

350 g Varkensbiefstuk in blokjes

4 teentjes knoflook fijngesneden

2 cm verse gemberwortel geschild en fijngesneden

2 bakbananen in stukjes van 2 cm gesneden

Bereidingswijze voor Babi Ketjap met Bananenchips

  1. Meng de hamblokjes met de knoflook, gember en wat peper en zout naar eigen smaak en laat dit 30 minuten intrekken buiten de koelkast.
  2. Verhit 1 el rijst- of wokolie in een koekenpan en bak het vlees bruin op niet al te hoog vuur. Anders verbrandt de knoflook mogelijk.
  3. Voeg nu de ketjap toe aan het vlees en tevens 2 eetlepels heet water. Dek de koekenpan af en laat het geheel 20 minuutjes sudderen op laag vuur. Eventueel nog wat peper en zout toevoegen voor extra smaak.
  4. Verhit de overige olie in een wok tot circa 160 °C en frituur de bananenschijfjes in circa 4-5 minuten per kant. Laat ze vervolgens even uitlekken op een keukenpapiertje en bestrooi ze met zout.
  5. Serveer de Babi Ketjap met de bananenchips.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Serve with fragrant Jasmine rice.

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.