Vanwege de drukte bij PostNL hebben wij momenteel langere levertijden.

  • Babi Ketjap met Bananenchips
  • Hoofd
    gerecht
  • 2 Personen
  • 60 Minuten
  • Mild

Babi Ketjap met Bananenchips Indonesisch varkensvlees gerecht geserveerd met krokante chips van banaan

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 350 g Hamlappen in blokjes gesneden
  • 4 teentjes Knoflook gesnipperd
  • 2 cm Verse gemberwortel geschild en gesnipperd
  • 2 Bakbananen in schijfjes van circa 2 cm gesneden
  • Levering binnen 1-2 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: Indonesië
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Mild
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review
Schrijf een review

Hoe waardeert u dit product? *

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Bereidingswijze Babi Ketjap met Bananenchips

Babi ketjap vindt zijn oorsprong uit Indonesië. Een heerlijk, eenvoudig te bereiden Indonesische maaltijd die er ook nog eens feestelijk uitziet!


  • 1. Meng de hamblokjes met de knoflook, gember en wat peper en zout naar eigen smaak en laat dit 30 minuten intrekken buiten de koelkast.
  • 2. Verhit 1 el rijst- of wokolie in een koekenpan en bak het vlees bruin op niet al te hoog vuur. Anders verbrandt de knoflook mogelijk.
  • 3. Voeg nu de ketjap toe aan het vlees en tevens 2 eetlepels heet water. Dek de koekenpan af en laat het geheel 20 minuutjes sudderen op laag vuur. Eventueel nog wat peper en zout toevoegen voor extra smaak.
  • 4. Verhit de overige olie in een wok tot circa 160 °C en frituur de bananenschijfjes in circa 4-5 minuten per kant. Laat ze vervolgens even uitlekken op een keukenpapiertje en bestrooi ze met zout.
  • 5. Serveer de Babi Ketjap met de bananenchips.

Serveertip: Serveren met geurige Jasmijnrijst.

Print dit recept
Menu