Bakso

Indonesische gehaktballetjes

Indonesië

Bakso
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 200
  • Mild
Bakso

Ingrediënten

700 g Mergpijp

2 liter Water

6 teentjes Knoflook

5 cm Gember

1 stengel Selderij

2 stengels Lente-ui

0,5 tl Suiker

2 tl Zout

500 g mager Gehakt

0,5 tl Bakpoeder

200 g Taugé

200 g Pakchoi

Bereidingswijze voor Bakso

    Soep:
  1. Breng 2 liter water samen met 700 g mergpijp, 3 teentjes knoflook in plakken, 5 cm gember in plakken, 1 stengel selderij, 2 stengels lente-ui, 1 steranijs, 1 klein kaneelstokje, 0,5 tl suiker, 0,5 tl witte peper, 1 tl zout aan de kook in een soeppan.
  2. Laat het dan op laag vuur 3 uur lang sudderen en verwijder de schuimlaag tussendoor.
  3. Zeef het geheel na 3 uur in een andere pan. Je hebt 1 liter bouillon nodig, dit kan eventueel worden aangevuld met water.
  4. Bakso:
  5. Blendeer 500 g mager rundergehakt, 100 g maïszetmeel, 3 teentjes fijngehakte knoflook, 1 tl zout, 0,5 tl witte peper, 0,5 tl bakpoeder in een keukenmachine tot een glad mengsel(ca 1 min.).
  6. Maak een test gehaktbal voor de smaak en voeg eventueel zout toe.
  7. Breng het mengsel over naar een kom en maak balletjes met je handen. Tip: neem een kleine hoeveelheid van het mengsel, leg het in je hand en knijp het gehakt door de holte tussen je duim en wijsvinger en scoop het balletje met een lepel eraf(even oefenen). Dip na elke bal even je handen in een kom met koud water.
  8. Ga door totdat het mengsel op is, was af en toe je handen zodat de balletjes niet blijven plakken.
  9. Breng een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, gooi de balletjes erin en kook deze 3 minuten of tot ze drijven, dan zijn ze gaar. Je kunt balletjes ook in de bouillon koken.
  10. Serveren:
  11. Kook ondertussen de noedels volgens de verpakking en verhit de bouillon.
  12. Blancheer de taugé en kook de groenten kort mee in de bouillon.
  13. Pak 4 kommen en verdeel de noedels, groenten, bouillon, balletjes.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Strooi er wat gebakken sjalotjes overheen en klaar!

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.