• Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 200 Minuten
  • Mild

Bakso Indonesische gehaktballetjes

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 700 g Mergpijp
  • 2 liter Water
  • 6 teentjes Knoflook
  • 5 cm Gember
  • 1 stengel Selderij
  • 2 stengels Lente-ui
  • 0,5 tl Suiker
  • 2 tl Zout
  • 500 g mager Gehakt
  • 0,5 tl Bakpoeder
  • 200 g Taugé
  • 200 g Pakchoi
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: Indonesië
    • Gang: Hoofdgerecht
    • Smaak: Mild
    • Prijs: 0
    Schrijf als eerste een review
    Schrijf een review

    Hoe waardeert u dit product? *

    1 Ster
    2 Sterren
    3 Sterren
    4 Sterren
    5 Sterren

    Bereidingswijze Bakso

    Bakso is een Indonesisch gehaktballetje en is heel erg populair in Indonesië. Je kunt het overal krijgen en je krijgt er vaak vanalles bij, bijv noedels, de soep, gebakken uitjes. Dit recept heeft het allemaal, het is een Bakso noedelsoep die je makkelijk thuis kunt maken. 

    Soep:
    1. Breng 2 liter water samen met 700 g mergpijp, 3 teentjes knoflook in plakken, 5 cm gember in plakken, 1 stengel selderij, 2 stengels lente-ui, 1 steranijs, 1 klein kaneelstokje, 0,5 tl suiker, 0,5 tl witte peper, 1 tl zout aan de kook in een soeppan. 
    2. Laat het dan op laag vuur 3 uur lang sudderen en verwijder de schuimlaag tussendoor. 
    3. Zeef het geheel na 3 uur in een andere pan. Je hebt 1 liter bouillon nodig, dit kan eventueel worden aangevuld met water. 

    Bakso:
    1. Blendeer 500 g mager rundergehakt, 100 g maïszetmeel, 3 teentjes fijngehakte knoflook, 1 tl zout, 0,5 tl witte peper, 0,5 tl bakpoeder in een keukenmachine tot een glad mengsel(ca 1 min.). 
    2. Maak een test gehaktbal voor de smaak en voeg eventueel zout toe. 
    3. Breng het mengsel over naar een kom en maak balletjes met je handen. Tip: neem een kleine hoeveelheid van het mengsel, leg het in je hand en knijp het gehakt door de holte tussen je duim en wijsvinger en scoop het balletje met een lepel eraf(even oefenen). Dip na elke bal even je handen in een kom met koud water. 
    4. Ga door totdat het mengsel op is, was af en toe je handen zodat de balletjes niet blijven plakken. 
    5. Breng een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, gooi de balletjes erin en kook deze 3 minuten of tot ze drijven, dan zijn ze gaar. Je kunt balletjes ook in de bouillon koken. 

    Serveren:
    1. Kook ondertussen de noedels volgens de verpakking en verhit de bouillon. 
    2. Blancheer de taugé en kook de groenten kort mee in de bouillon. 
    3. Pak 4 kommen en verdeel de noedels, groenten, bouillon, balletjes.
    4. Strooi er wat gebakken sjalotjes overheen en klaar!

     




    Print dit recept
    Menu