Proef de gezondheidsvoordelen van kokosolie!

Kokosolie wordt steeds populairder in het westen van Europa en zeker hier in Nederland. De gezondsheidstrend is inmiddels geen trend meer, maar een ontwikkeling waarbij het vervangen van andere producten door kokosolie perfect tussen past. Er zijn nog maar weinig mensen die gek opkijken als men kookt met kokosolie, de huid insmeert met kokosolie of het gebruikt om de make up ermee af te halen. Maar er zijn nog zoveel meer dingen wat je met kokosolie kan doen, lees snel dit blogartikel verder en ontdek alles over kokosolie en de gezondheidsvoordelen!

Kokosolie: de nieuwste superfood

Tegenwoordig benoemt men de kokosolie tot de superfoods, dat is natuurlijk niet voor niks. Kokosolie heeft veel verschillende gezondheidsvoordelen. Zo behoort kokosolie wél tot de vetten, maar tot de ‘goede’ vetten. Het lichaam heeft veel minder lang nodig om kokosolie af te breken, dan ander soort vetten die bijvoorbeeld in vlees zitten. De vetten van kokosolie komen daarbij ook niet in de langdurige vetopslag, wat bij andere vetten juist wel het geval is. Dat betekend dus dat je van kokosolie nooit een dikke buik kan krijgen! Het is dan ook niet gek dat men tegenwoordig vis of vlees bakt in kokosolie in plaats van in de bakboter. Naast dat kokosolie niet in de langdurige vetopslag belanden, heeft het ook nog eens positief effect op de vetverbranding. Door dagelijks gebruik van kokosolie kan je wel tot 100 calorieen per dag meer verbranden, zonder er voor naar de sportschool te gaan, ideaal dus!

Minder honger door kokosolie

Een bijkomend voordeel van het eten van kokosolie is dat je honger gevoel er van verminderd. Zonder dat je er enige moeite voor doen heb je bij dagelijkse innamen ook dagelijks minder honger. Dat zorgt er dus voor dat je minder snel naar de snoeppot of koekjestrommel rent en dat je porties eten ook minder groot zijn. Dat betekend dus weer dat afvallen en/of gezonder leven een stuk eenvoudiger wordt! Alleen al om deze reden is het een aanrader om kokosolie te eten.

Kokosolie ook goed voor je huid en haar!

Kokosolie is niet alleen maar om te eten, maar kun je ook uitstekend gebruiken als verzorgingsproduct. Kokosolie heeft als eigenschap dat het een beschermde factor heeft tegen UV straling. Je kan het dus als ‘masker’ gebruiken op je gezicht en in je haar. Kokosolie heeft een beschermende werking waardoor je huid of haar een gezonde aanblik krijgt. Daarbij zal het je haar minder droog maken en ook weer meer volume geven. Probeer het dus bijvoorbeeld niet alleen als vervanger voor de bakboter, maar ook als vervanger voor je huid- en haarproducten!

Help?! Welke kokosolie moet ik kiezen?

Er zijn verschillende kokosolies te vinden en wij begrijpen dat het niet altijd even eenvoudig is om de juiste kokosolie te kiezen. Zo is er bijvoorbeeld kokosolie geschikt om mee te frituren en is er kokosolie die geschikt is om mee te bakken en braden. De kokosolie die gebruikt wordt als verzorgingsproduct is weer een hele andere kokosolie. Op Asianfoodlovers.nl vindt u kokosolie die te gebruiken is in de keuken. Wilt u bijvoorbeeld kokosolie gebruiken in een salade of voor op brood dan raden wij de pure coconut oil van KTC aan, voor te bakken en braden kunt u beter voor de Virgine kokosolie gaan.

Kokos, kokos en nog meer kokos!

Nu we toch bezig zijn over kokos, kunnen we ook meteen de gezondheidsvoordelen meenemen van kokosmelk, kokoswater en kokoscrème. Ook deze producten hebben een positieve werking op je gezondheid. Drink bijvoorbeeld een glas kokoswater iedere dag, en maak Aziatische curry met de lekkerste kokosmelk. Het is niet alleen gezond, maar ook nog eens super lekker en u krijgt de smaak van Aziatische keuken te pakken!

Het is een aanrader om kokosolie of een van de andere kokosproducten eens te proberen, het is niet alleen super gezond, maar ook super lekker!