06 Jul
Rijst perfect koken is een ware kunst die niet altijd voor iedereen is weggelegd. Voor een eenvoudige, snelle en perfecte rijst maaltijd is de rijstkoker dan ook een echte uitkomst. Geen aangebrande ... Geschreven op 6 juli 2017
21 Jun
Iedereen kent of heeft wel eens van aloë vera gehoord, maar toch weten veel mensen er niet veel vanaf. De markt wordt overspoelt met aloë vera producten, denk bijvoorbeeld aan aloë vera... Geschreven op 21 juni 2017
30 May
Chilisaus is een product wat niet enkel in Azië veel wordt gegeten, ook hier in Nederland is chilisaus een populair sausje. We eten het bij de loempia, als dipsaus bij de chips en we gebruiken he... Geschreven op 30 mei 2017
03 May
Kokosolie wordt steeds populairder in het westen van Europa en zeker hier in Nederland. De gezondsheidstrend is inmiddels geen trend meer, maar een ontwikkeling waarbij het vervangen van andere produc... Geschreven op 3 mei 2017
06 Apr
Er wordt veel gezegd en geschreven over de Aziatische eetcultuur. Zo zegt men dat Aziaten enorm slurpen en met volle mond praten aan tafel. Maar niet alles is altijd waar en kun je geloven. Wij onthul... Geschreven op 6 april 2017
23 Mar
Iedereen kent ze, de bamboe stoommandjes, maar waar gebruik je ze nou precies voor, en hoe? Stomen wordt al duizenden jaren gedaan in de Aziatische en Afrikaanse keuken, maar steeds meer zien de voord... Geschreven op 23 maart 2017
02 Mar
Kroepoek een bekende snack voor de Nederlanders Veel Nederlanders eten bij Aziatische gerechten kroepoek. Kroepoek is dan ook een algemene bekende snack voor bij het avondeten. Denk bijvoorbeeld aan ... Geschreven op 2 maart 2017
09 Feb
De instant noodles is nou echt een maaltijd waarvan we kunnen zeggen: dat is een échte studentenmaaltijd. Maar waarom is het nu zo geschikt voor de student? Wat is er zo lekker aan de instant n... Geschreven op 9 februari 2017
20 Jan
Je hebt vast en zeker wel eens van een vijzel gehoord. Maar wat is nou precies een vijzel, waarom is het een echte musthave voor in je keuken en het allerbelangrijkste: hoe gebruik je een vijzel? In d... Geschreven op 20 januari 2017
02 Jan
Dol op sushi? Probeer het zelf thuis eens te maken. Het geeft gegarandeerd plezier in de keuken en het is ook nog eens lekker ook. Toch is het wel een kunst om perfecte stukjes sushi op tafel te krijg... Geschreven op 2 januari 2017
22 Dec
Ben jij ook een echte viseter? Dan ben je vast en zeker al bekend met een aantal verschillende vissauzen. Want een lekker visje is natuurlijk niets zonder overheerlijke vissaus, dat denken in ieder ge... Geschreven op 22 december 2016
08 Dec
Ben jij ook al zo’n sushi liefhebber? Elke week weer zin om een nieuw sushi restaurant te proberen of laat jij elke week een schaaltje sushi thuis bezorgen? Je bent in ieder geval niet de enige ... Geschreven op 8 december 2016
24 Nov
Kokoswater gezond: check, lekker: check! Het is logisch dat je tegenwoordig niet meer weet wat nu wel écht gezond is en wat gezond lijkt. Er wordt zoveel geschreven over gezondheid en voeding ... Geschreven op 24 november 2016
18 Nov
Alleen maar rijst in Azië? Nee hoor! Het antwoord is (bijna) altijd ‘rijst’ als je aan een Nederlander vraagt wat de eetgewoonten zijn in Azië, ongelijk geef ik ze niet! Waar bi... Geschreven op 18 november 2016
10 Nov
Waarom zijn deze bijzondere noodles een hype? Ineens is deze échte foodhype er: de shirataki noodles. Maar niemand weet waar deze hype vandaan komt en waarom velen ineens opvallend vaak shirat... Geschreven op 10 november 2016
03 Nov
Weet jij het verschil tussen lichte- en donkere sojasaus? Of heet het nou toch dunne- en dikke sojasaus? Zijn Chinese- en Japanse sojasauzen nou echt zo verschillend? En welke sojasaus gebruik je nou ... Geschreven op 3 november 2016
14 Oct
Wat is Matcha thee en waarvoor drink ik het? Het is sinds de laatste jaren een nieuwe trend: drinken van Matcha thee. Deze groene theesoort komt uit Japan, waar het al eeuwen gebruikt wordt tijdens o... Geschreven op 14 oktober 2016
16 Aug
Wokken is natuurlijk enorm populair en waarschijnlijk bij heel veel mensen al een bekende én beproefde kooktechniek. Toch vonden wij het hoog tijd om er een artikel aan te wijden om je optimaal... Geschreven op 16 augustus 2016
21 Jul
Als je een nieuwe plaatstalen wok aanschaft moet je deze voor het eerste gebruik voorbehandelen. Deze behandeling noemen we ook wel de wok inbranden. Deze wok bevat namelijk geen anti-aanbaklaag. Dat ... Geschreven op 21 juli 2016