Terug naar blog

3 x Aziatische pompoensoep

woensdag 27 oktober 2021 | Geschatte leestijd: 3 minuten

In deze tijd van het jaar, en vooral met Halloween voor de deur, eten we heel graag pompoensoep. Je moet namelijk toch iets met die uitgeholde pompoen voor de deur. Of je er nu soep, een smoothie, een ovenschotel of pasta mee maakt – stiekem is het allemaal even lekker.

Pompoensoep is wat ons betreft ook écht zo’n comfortfood gerecht waarmee je na een lange dag, compleet natgeregend op de fiets, thuis op de bank klimt of lekker mee opwarmt aan de eettafel. Kaarsen aan, regen buiten, een mooi glas rode wijn en fijn gezelschap – zie jij het al voor je? Wij wel!

 

Met pompoensoep kun je alle kanten uit – dus ook de Aziatische. Wij laten je vandaag 3 verwarmende Aziatische pompoensoepen zien. Van heel eenvoudig – tot iets meer werk – maar met deze drie Aziatische pompoensoepen maak je hoe dan ook inruk op jezelf en je gasten! Trust us!

Je kunt ervoor kiezen om gewoon een makkelijke, kant-en-klare pompoensoep als basis te gebruiken, mar heb je iets meer tijd? Dan is het ook heerlijk een pompoensoep “from scratch” te maken.

Pompoensoep met crispy chilisaus

Dit is een echte quickfix – en heel eerlijk – wij zouden hier ook gewoon een kant-en-klare pompoensoep voor gebruiken. De crispy chili olie geeft een heerlijke rokerige smaak aan de soep én een leuk kleurtje. Je hebt aan een lepel genoeg. Eventueel aftoppen met wat koriander en niemand weet dat je maar 5 minuten in de keuken hebt doorgebracht.

AZIATISCHE POMPOENSOEP MET CRISPY CHILI OIL

Pompoensoep met kokosmelk en pittige curry

Iets meer werk – maar ook iets meer Aziatisch dan de bovenstaande soep. De curry geeft de pompoensoep iets meer pit – samen met de limoen de kokosmelk brengt de twee smaken weer mooi in balans. Wat pinda’s voor de crunch and you are good to go!

POMPOENSOEP MET KOKOS EN CURRY

Pompoen noedelsoep

Als je het over Aziatische soepen hebt, kan een noedelsoep natuurlijk niet ontbreken en dus toveren we de pompoensoep om in een noedelsoep. Heerlijk met een gembersoepbasis, paksoi en enoki. Romig en vol van smaak. Gebruik je een pakje instant noodles? Dan zou je zelfs de toppings en smaakmakers van die noedels kunnen toevoegen aan je soep.

NOODLE POMPOENSOEP

 

Heb je nog meer zin gekregen in comfortfood? Dan hebben we ook nog 10 andere Aziatische comfortfood gerechten voor je op een rijtje gezet in dit blog!

Reageer over: 3 x Aziatische pompoensoep

Menu