Vanwege enorme drukte bij de postbezorgers kan uw pakket momenteel langer onderweg zijn dan u van ons gewend bent. Houd hier eventueel bij het bestellen rekening mee.

Terug naar blog

Benieuwd naar de Aziatische eetgewoonten?

vrijdag 18 november 2016 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Alleen maar rijst in Azië? Nee hoor!

Het antwoord is (bijna) altijd ‘rijst’ als je aan een Nederlander vraagt wat de eetgewoonten zijn in Azië, ongelijk geef ik ze niet! Waar bij ons bijna iedere dag een pan met gekookte aardappelen op tafel gezet wordt, is dat in Azië inderdaad rijst. Maar de Aziatische keuken en de Aziatische eetgewoonten gaan veel verder dan alleen maar rijst. Daarom neem ik je in deze blog mee naar het verre Oosten om eens de Aziatische eetgewoonten te ontdekken en te proeven.

Aziaten zijn échte noedel eters

Naast rijst worden er ook heel wat noedels af gegeten in Azië. Dikke noedels, dunne noedels, tarwe noedels je kunt het zo gek niet verzinnen of je kan het eten daar aan de andere kant van de wereld. Ook steeds meer Nederlanders eten noedels. Het is eenvoudig te bereiden in combinatie met gezonde ingrediënten. Als je de keuze maakt voor shirataki noedels, dan maak je een gezonde keuze. Shirataki noedels kunnen gezien worden als de avocado onder de noedels: gezond, veel bouwstoffen en super lekker. Het is dan ook niet gek dat shirataki noedels een echte foodhype is, niet alleen in Azië maar ook hier in Nederland!

Kokosproducten Aziatische trend

In dit blogartikel kunnen we natuurlijk naast de rijst en de noedels, de kokosproducten niet overslaan. Kokos is een echte Aziatische trend hier in Nederland. De Nederlanders hebben ontdekt hoe gezond het is en halen nu massaal kokosolie en kokoswater in huis, en gelijk hebben ze! Het is niet alleen super gezond het is ook nog eens lekker. Kokoswater is een verfrissend drankje, kokosolie kun je weer gebruiken als gezonde vervanger voor boter en met kokoscrème maak je heerlijke lekkernijen.

De Aziatische aroma, kleur, textuur en smaak 

Eten is een stukje cultuur in Azië en daarom is het belangrijk dat er een goede maaltijd op tafel gezet wordt. Wanneer er een goede maaltijd op tafel gezet wordt, brengt dit harmonie volgens de Aziaten. Het is dan in Azië ook niet gek als er veel familie of vrienden rondom de tafel zitten.

Verse producten spelen een grote rol binnen de eetgewoonten van de Aziaten, het is niet gebruikelijk om eten uit blik of pot te gebruiken. De Aziaten letten daarbij ook niet op voedingswaarde, het is voor hen veel belangrijk dat de smaak, textuur, aroma en kleur in balans is. De reden waarom veel gebruik gemaakt wordt van sojamelk en tofu, is omdat veel Aziaten een lactose-intolerantie hebben. Probeer deze producten eens thuis uit proef de heerlijke smaak en de cultuur van Azië.

Niet te vergeten: het eten met stokjes!

We hebben het allemaal wel eens geprobeerd: het eten met stokjes. Dit gaat ons vaak bijzonder slecht af en in plaats van dat alles in onze mond terecht komt, valt het halverwege ergens waar het niet hoort te vallen. Daarom vinden veel Nederlanders het een gedoe. Maar hoe kan het dat ze in Azië er wel zo goed mee overweg kunnen? Dat komt omdat ze in veel Aziatische landen niet anders gewend zijn dan met stokjes te eten. Ze doen de schaarsbeweging die je moet maken om het eten goed vast te klammen automatisch en hoeven er niet meer over na te denken. Veel hoofdgerechten worden meestal in kommen en schalen in het midden van de tafel geserveerd. Daarbij heeft iedereen ook nog een apart kommetje waarin de rijst wordt geserveerd. De hoofdgerechten worden meteen vanuit de geplaatste schalen gegeten. Het kommetje met rijst wordt tegen de mond aangezet en met de stokjes wordt de rijst bijna letterlijk naar binnengeschoven. Totaal anders als bij ons in het Westen!

Een gezellige avond gepland? Probeer eens de eetwijze van de Aziaten uit. Gegarandeerd harmonie en gezelligheid!

Reageer over: Benieuwd naar de Aziatische eetgewoonten?

Menu