Terug naar blog

Shirataki noodles: een echte foodhype

donderdag 10 november 2016 | Geschatte leestijd: 3 minuten

Waarom zijn deze bijzondere noodles een hype?

Ineens is deze échte foodhype er: de shirataki noodles. Maar niemand weet waar deze hype vandaan komt en waarom velen ineens opvallend vaak shirataki noodles eten. Maar daar is helemaal niet zo’n hele gekke verklaring voor! Ze zijn namelijk super gezond en laat het nou net óók een hype zijn dat we met z’n alle steeds gezonder gaan leven. Maar wat is er dan zo gezond aan deze shirataki noodles?

  • Ze zijn laag in de koolhydraten;
  • Ze zijn daarnaast ook laag in de calorieën;
  • Ze zitten vol met gezonde vezels;
  • Het bereiden van deze noodles kost weinig tijd;
  • Je kunt er de lekkerste gerechten mee op tafel zetten!

Maar wat zijn shirataki noodles precies, waar komen ze vandaan en hoe moet het überhaupt uitgesproken worden?

Sjie rah tah kee noodles

’Shirataki noodles’ dat is nogal een woord om snel over te struikelen wanneer je het uit moet spreken. Daarom even een snelcursus: Shirataki spreek je uit als ‘sjie rah tah kee’. Wat je waarschijnlijk al opgevallen is, komen deze noodles uit China of Japan. De shirataki noodles zijn witte licht doorschijnende slierten en zijn daarbij ook lang en dun. Het verschil met de tarwe noodels is: de shirataki noodles zijn dunner en hebben een andere textuur, de textuur van de shirataki noodles breken minder snel dan de tarwe noodles. Daarbij zijn ze ook gezonder!

Koken met de shirataki noodles

Voor de echte chefs onder ons, maar ook voor de minder kookliefhebbers is koken met de shirataki noodles plezierig. Aan de ene kant kun je namelijk eindeloos combineren met verschillende ingrediënten en kruiden. En aan de andere kant kun je ook heerlijke maar simpele gerechten snel op tafel zetten met als basis de shirataki noodles. TIP: wanneer de shirataki noodles klaar zijn, kun je ze nog even roeren door de groenten en kruiden en/of saus, dan krijgen ze deze heerlijke smaak mee. De shirataki noodles hebben namelijk van zichzelf een hele basic smaak. Dus voor de koks onder ons: variëren doe je met shirataki noodles als basis, maak eens de lekkerste uitgebreide wok gerechten. En voor de niet kook liefhebbers: kook de shirataki noodles, bak daarna de kip in een pannetje, gooi er wat groentes bij en als laatste voeg je een lekker sausje toe. Klaar is kees in ongeveer 10 minuutjes!

Help, ik heb geen inspiratie!

Zin om eens een keertje deze gezonde noodles uit te proberen, maar geen inspiratie over hoe je dit kan combineren met andere ingrediënten? Dan geven wij je graag inspiratie!

  • Pasta pesto shirataki met spinazie: het ziet er uit en smaakt als pasta, maar is veel gezonder;
  • Shirataki met groeten en ei: een en al vreugde op je bord;
  • Shirataki met kipgehakt: combineer de lekkerste groenten met vlees en shirataki noodles!

TIP: Wanneer je op dieet bent, zijn deze shirataki noodles zeer geschikt om te eten, maar let op met het enthousiast zijn met het gebruik maken van sauzen, dan is het gezonde effect er meteen weer vanaf!

Volg deze absolute food trend en probeer de shirataki noodles uit!

Reageer over: Shirataki noodles: een echte foodhype

Menu