• Boter Kip Curry
  • Hoofd
    gerecht
  • 2 Personen
  • 25 Minuten
  • Medium

Boter Kip Curry Indiase boterkip wokgerecht

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 250 g Sperziebonen
  • Zout
  • 300 g Kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 EL Verse koriander, fijngesneden
  • 1 Ui, gesnipperd
  • 1/4 Spaanse peper, ontzaad en gesnipperd
  • Voor 13.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 2.500 unieke producten
9.4
Specificaties
  • Keuken: India
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Medium
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review

Bereidingswijze Boter Kip Curry

Boterkip is een zeer populair gerecht uit het Noorden van India, uit de Moghul-streek. Het is weliswaar een curry, maar de smaak is mild genoeg zodat je er met het hele gezin van kunt genieten! Het is een romig gerecht, met tomaat en zoete kruiden. Lekker met Basmatirijst!


  • 1. Kook de schoongemaakte sperziebonen 5 minuten in water met zout. Giet vervolgens af en laat uitlekken.
  • 2. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de kipblokjes goudbruin.
  • 3. Voeg de woksaus toe en laat de kip 5 minuten garen in de saus.
  • 4. Voeg op het laatst de koriander toe aan de kip en de saus.
  • 5. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de ui, Spaanse peper en kerriepoeder en laat dit 2 minuten op laag vuur smoren. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en verhit nog 2 minuten.
  • 6. Bak in een droge koekenpan de kokosrasp en cashesnoten even kort aan en strooi deze op het laatste moment over je botercurry (als garnering). Eventueel kun je ook nog wat extra koriander als garnering erover strooien.

Serveertip: Serveer de boterkip curry met de gekruide sperziebonen samen met Basmatirijst. Ook lekker met naanbrood!

Print dit recept
Menu