Vanwege de drukte bij PostNL hebben wij momenteel langere levertijden.

  • Chili Olie
  • Hoofd
    gerecht
  • 8 Personen
  • 20 Minuten
  • Pittig

Chili Olie

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 3 teentjes Knoflook
  • Gember, 2 plakjes
  • 240 ml Zonnebloemolie
  • Bosje lente-ui
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: China
    • Gang: Bijgerecht
    • Smaak: Pittig
    • Prijs: 0
    Schrijf als eerste een review
    Schrijf een review

    Hoe waardeert u dit product? *

    1 Ster
    2 Sterren
    3 Sterren
    4 Sterren
    5 Sterren

    Bereidingswijze Chili Olie

     

    Hou je ook zo van chili olie? Heerlijk, bij dumplings, noedels, nasi, dim sum en ga zo maar door! Je kunt het overal bij gebruiken. Loopt het water je al in de mond? Maak nu je eigen chili olie!   

    1.  Verhit een 1 el olie in de pan en roer er de gedroogde chili door op laag vuur. Zorg dat de chili niet verbrandt en een bittere geur afgeeft. Roerbak met een spatel, geen haast, de kleur verandert van licht naar donker en u ruikt ook een zeer geurige pepersmaak. Zet de geroerbakte chilipepers aan de kant en laat het afkoelen. 

    2. Hak de knoflook en gember fijn.

    3. Stamp de chilipepers in een vijzel. Zorg ervoor dat het niet helemaal fijn is gestampt.

    4. Doe de gestampte pepers in een hittebestendige kom en voeg hier de knoflook, gember, komijnpoeder, witte peper, witte sesamzaadjes en een scheutje sojasaus toe.

    5. Verhit de olie samen met de steranijs, laurierblaadjes, en het witte gedeelte van de lente-ui totdat dit een beetje bruin wordt. Zeef dan de olie of haal de ingrediënten eruit.
     
    6. Giet dan beetje bij beetje de hete olie over het chilipeper mengsel en je hebt je zelfgemaakte chili olie.

    7. Bewaar de chili olie in de koelkast of een donkere plek, en deze is minimaal een jaar houdbaar.




    Print dit recept
    Menu