Chinese eiertaartjes

een heerlijk taartje van bladerdeeg en custard.

China

Chinese eiertaartjes
  • Nagerecht
  • 8 personen
  • 265
  • Mild
Chinese eiertaartjes

Ingrediënten

450 g meel

300 g boter

6 eieren

100 ml ijswater

80 ml melk

165 ml water

80 g fijne suiker

Vorm eiertaartjes

Bereidingswijze voor Chinese eiertaartjes

Olie deeg
  1. Snijd de 300 g gekoelde boter in kleine stukjes.
  2. Doe de boter en 200 g bloem in een elektrische keukenmachine. Gebruik de pulsfunctie om ze te mengen totdat het bruggen en strengen vormt.
  3. Verwijder het uit de elektrische keukenmachine, schep het oliedeeg uit met een metalen lepel.
  4. Wikkel het in huishoudfolie, plaats het 20 minuten in de koelmachine of tot het hard wordt.
Water deeg
  1. Plaats de 250 g bloem, 1 ei, 0,5 tl zout en 100 ml ijswater in de elektrische keukenmachine.
  2. Mix ze totdat ze combineren en een bal vormen.
  3. Wikkel het in huishoudfolie, plaats het 20 minuten in de koelmachine of totdat het hard wordt.
Bereid de korstdeeg
  1. Spreid een groot stuk huishoudfolie op het tafelblad, bestrooi met wat gewone vier.
  2. Vlak het waterdeeg plat en leg er nog een stuk huishoudfolie op.
  3. Rol het waterdeeg om een ​​groot vierkant te vormen.
  4. Verwijder de huishoudfolie aan de bovenkant van het waterdeeg, plaats het oliedeeg in het midden en vouw de zijkanten van het waterdeeg over het oliedeeg. Zorg ervoor dat het waterdeeg volledig bedekt is door het oliedeeg. Maak het plat met deegroller. (Analogie: Nu ziet het deeg eruit als een sandwich, met het oliedeeg die het beleg van een sandwich weerspiegelt en het waterdeeg weerspiegelt het brood.)
  5. Wikkel het in huishoudfolie en laat het twintig minuten in de koelmachine of totdat het hard wordt.
  6. Verwijder het uit de koelmachine Maak het plat met deegroller tot ongeveer 3 cm dik. Vouw beide uiteinden van het deeg naar het midden toe alsof je een boek sluit. (Analogie: Nu lijkt het op een sandwich met meerdere lagen.) Plaats het opnieuw gedurende 20 minuten in de koelmachine.
  7. Herhaal het vouwproces (stap 6) nog drie keer.
  8. Plaats na de laatste herhaling het deeg tot een dikte van ongeveer 3 mm. Gebruik een koekjessnijder of kom om stukken rond deeg uit te snijden die iets groter zijn dan het gebied van de vorm.
  9. Plaats het gesneden deeg in een vorm. Druk het deeg lichtjes op het oppervlak van de vorm.
  10. Snijd de zijkanten met een vork of een stomp mes.
Vulling
  1. Smelt 80 g suiker met 165 ml water om een ​​eenvoudige siroop te maken. Laat het afkoelen.
  2. Klop de 5 eieren een minuutje.
  3. Voeg 80 ml melk en de siroop toe aan het ei. Meng dit goed.
  4. Filter het melkmengsel twee keer om onzuiverheden te verwijderen.
  5. Vul elke lege deeghuls tot 70%.
Bakken
  1. Bak het gedurende 15 minuten op 200 graden en verlaag het vervolgens nog eens 10 minuten tot 180 graden. Laat de ovendeur vijf minuten op een kier staan ​​en verwijder de eitaartjes.

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.