LET OP: ENORME DRUKTE EN MAATREGELEN I.V.M. COVID19

Klik hier voor meer info en wat dit voor je bestelling betekent
  • Chinese Lo Bak Go
  • Hoofd
    gerecht
  • 8 Personen
  • 215 Minuten
  • Mild

Chinese Lo Bak Go 'Rettich Cake'

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 500 g Daikon
  • 1,5 tl Zout
  • 30 g Suiker
  • 240 ml Opgevangen Daikon vocht
  • Springvorm 28 cm
    • Vanwege COVID19 hebben wij een levertijd van 8-9 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €35,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: China
    • Gang: Voorgerecht
    • Smaak: Mild
    • Prijs: 0
    Schrijf als eerste een review
    Schrijf een review

    Hoe waardeert u dit product? *

    1 Ster
    2 Sterren
    3 Sterren
    4 Sterren
    5 Sterren

    Bereidingswijze Chinese Lo Bak Go


    Chinese Lo Bak Go of rettich cake is een dimsum gemaakt van daikon, ook wel rettich of witte radijs genoemd, de smaak van daikon is niet zo intens als de radijs die we in Nederland kennen. Lo Bak Go is een bekende dim sum en is een hartig gerecht door de toegevoegde shiitake, gedroogde garnalen en Chinese worst.

    Shiitake, gedroogde garnalen en Chinese worst

    1. Week de Shiitake en gedroogde garnalen 20 min in lauw water.
    2. Verwijder de stengel en snijd de Shiitake in kleine blokjes. Hak de gedroogde garnalen grof in kleine stukjes.
    3.Laat de worst tien minuten in heet water weken. Verwijder het velletje van de worst. Snijd de Chinese worst in kleine blokjes.
    4. Bak de Chinese worst in een pan tot er een heerlijke geur vrij komt. Voeg dan gedroogde garnalen en champignons toe. Bak dit geheel 1 minuut en zet het opzij.

    Daikon mengsel

    1. Rasp de helft van de daikon(vang het vocht hiervan op) en snijd de andere helft in kleine reepjes.
    2. Voeg een kleine hoeveelheid rasp vocht toe en kook op laag vuur in een pan totdat de daikon een beetje wit en doorschijnend wordt.
    3. Voeg het gebakken mengsel  toe aan de daikon.
    4. Meng het zout, de suiker, het vocht van de daikon, de rijstmeel, de maiszetmeel en de witte peper tot een glad beslag. Voeg dit dan toe aan het daikon mengsel en meng het geheel.

    Stomen

    1. Vet de springvorm in.
    2. Schep het hele mengsel in de springvorm en smeer het mengel goed uit aan de bovenkant.
    3. Bedek de springvorm met aluminiumfolie en stoom het 45 minuten op middelhoog vuur.
    4. Laat het goed afkoelen en zet het 2 uurtjes in de koelkast om het te laten opstijven.
    5. Snijd het in plakjes of in elke gewenste vorm.
    6. Bak beide kanten tot het van kleur verandert en je bent klaar!


    Print dit recept
    Menu