LET OP: ENORME DRUKTE EN MAATREGELEN I.V.M. COVID19

Klik hier voor meer info en wat dit voor je bestelling betekent
  • Chinese roerei met tomaat
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 15 Minuten
  • Mild

Chinese roerei met tomaat De echte Foe Yong Hai

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 4 Eieren
  • 4 middelgrote Tomaten
  • 1/4 tl Suiker
  • 2 Lente-ui in stukjes
  • Op werkdagen vóór 13.00 besteld, morgen in huis
  • Vanwege COVID19 hebben wij een langere levertijd
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: China
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Mild
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review
Schrijf een review

Hoe waardeert u dit product? *

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Bereidingswijze Chinese roerei met tomaat

 

We kennen de Foe Yong Hai van de 'Chinees', maar in China eet men de Foe Yong Hai net ietsje anders. Chinese roer-ei met tomaat is een populair gerecht in de Chinese keuken. Het is snel, gemakkelijk maar echt niet zo eenvoudig om de perfecte versie te maken. Het ei moet zacht zijn, omwikkeld met tomatensap en een zachte lente-ui aroma hebben. Het gerecht is heerlijlk bij rijst!

1. Breek het ei in een kleine kom en voeg een snufje zout en peper toe. Klop tot er een kleine laag fijne bubbels is en het mengsel een beetje wit wordt.

2. Snijd de tomaat in helften en verwijder de kern en snijd vervolgens in kleine partjes.

3. Verhit olie in de wok tot het echt heet is, roer het eimengsel erin. Wacht seconden tot het ei stolt. Schakel het vuur onmiddellijk uit en breek het ei vervolgens in kleine stukjes. Breng het ei over naar een bord en laat de olie erin.

4. Bak nu de tomatenpartjes tot ze sappig zijn. Doe de eierstukken terug, voeg zout, suiker en lente-ui toe. Doe een snelle roerbak om alles goed te combineren en klaar.

 


Print dit recept
Menu