• Dumplings met chili oil
  • Hoofd
    gerecht
  • 2 Personen
  • 30-45 Minuten
  • Mild

Dumplings met chili oil Dumplings met varkensvlees en kool

Dumplings met varkensvlees en kool

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 140 g kool, in reepjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 225 g gemalen varkensvlees
  • ½ theelepel gember fijngehakt/geraspt
  • 1 ½ eetlepel koriander, fijngehakt (optioneel)
  • ¼ theelepel zout

Knoflook chili olie

  • 1½ kopjes plantaardige olie
  • 3 eetlepels Sichuan peperkorrels
  • ½ kopje Sichuan chilivlokken
  • 1 theelepel zout (naar smaak)
  • Levering binnen 1-2 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: China
  • Gang: Voorgerecht
  • Smaak: Mild
  • Prijs: 0
Product-reviews

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Tastecrib

Bereidingswijze Dumplings met chili oil

Instructies voor het maken van de chili olie

1. Doe de olie in een steelpan op laag vuur.
2. Rooster in een aparte kleine koekenpan de steranijs, het kaneelstokje, de laurierblaadjes en de Sichuanpeperkorrels op middelhoog vuur tot ze net beginnen te roken.    3. Voeg vervolgens de specerijen toe aan de warme olie. Zet het vuur onder de olie op middelhoog en wacht tot de specerijen zachtjes knetteren. Laat ze 4-5 minuten zachtjes knetteren. Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
4. Doe de chilivlokken en het zout in een hittebestendige pot of kom. Zeef de olie over het chilizoutmengsel. Voeg de laurierblaadjes, het kaneelstokje en de steranijs weer toe aan het oliemengsel en roer voorzichtig.

Instructies voor het maken van de dumplings

5. Was de kool en snijd deze in zeer kleine stukjes (snippers). Leg de kool na het snijden 2 minuten in kokend water, giet af en laat afkoelen.
6. Snijd de lente-ui fijn en voeg samen met het gemalen varkensvlees en de overige ingrediënten (behalve de dumplingwraps) - sojasaus, sesamolie, gember, koriander en zout - toe. Meng goed.
7. Knijp de kool uit met de hand of door het in een doek te doen om er zoveel mogelijk vocht uit te halen, doe het bij het varkensvlees en meng goed.
8. Schep een lepel van het varkensvleesmengsel op een helft van een knoedelvel, zodat er een opening is rond de rand, maar het verder redelijk goed vult. Maak de rand van het vel vochtig en vouw het dubbel, zodat het in het midden rond de vulling komt te zitten. Knijp/plooi de dichtstbijzijnde kant een paar keer met uw duimen, terwijl u de rand van het midden naar de zijkant dichtknijpt, en herhaal dit aan de andere kant.
9. Leg een paar dumplings in een bamboe stoompan bekleed met papier of een koolblad vrij dicht bij elkaar boven kokend water. Kook ze ongeveer 3-4 minuten tot ze doorschijnend worden.
10. Serveer met chili-olie en een kneepje citroen.


Serveertip: Je kunt dit ook vegetarisch maken door in plaats van varkensvlees en kool volledig kool te gebruiken.

Print dit recept
Menu