- Keuken: Aziatische mix
- Gang: Bijgerecht
- Smaak: Mild
- Prijs: 0
-
Hoofd
gerecht - 3-4 Personen
- 15 Minuten
- Mild
Gegrilde Aziatische Asperges
Prijs: € 0,00

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers geschreven door Culinea
Bereidingswijze Gegrilde Aziatische Asperges
Groene asperges met een aziatische twist! Je zult je verbazen hoe ontzettend goed de Aziatische smaken de groene asperges complimenteren. De groene asperges zijn perfect als voorgerecht of als bijgerecht. Mocht je het als bijgrecht willen serveren raden we je aan om de overheerlijke Korean Fried Chicken erbij te maken.
1. Begin met het breken van de harde uiteindes (onderkanten) van de asperges.
2. Snij vervolgens de rode peper open, haal de zaadjes eruit en snij deze fijn. Rasp vervolgens de knoflook en hak de cashewnoten klein.
3. Verhit een (grill) pan met plantaardige olie en grill hierin de asperges ongeveer vijf minuten. De grilltijd is afhankelijk van de dikte, ze moeten in ieder geval beetgaar zijn.
4. Maak ondertussen de dressing door de volgende ingrediënten te mixen: de rode peper, knoflook, sojasaus, limoensap, agavesiroop en sesamolie.
5. Als de asperges beetgaar zijn, kunnen ze meteen vanuit de pan op een bord, plank of schaal worden gelegd. Pak vervolgens een lepel en besprenkel de asperges met je dressing en bestrooi deze met de cashewnoten.