• Gele Curry met Drumsticks op Thaise wijze
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 30 Minuten
  • Medium

Gele Curry met Drumsticks op Thaise wijze Met kikkererwten en Basmatirijst

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 2 Uien, gesnipperd
  • 2 rode Paprika's, in blokjes
  • 8 Drumsticks
  • 2 Lenteuien, in ringetjes gesneden
  • 1 Limoen, 1 partjes gesneden
  • 4 el dikke volle Yoghurt
  • 15 g gehakte Koriander of Peterselie
  • Op werkdagen vóór 13.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 2.500 unieke producten
9.5
Specificaties
  • Keuken: Aziatische mix
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Medium
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review
Schrijf een review

Hoe waardeert u dit product? *

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Bereidingswijze Gele Curry met Drumsticks op Thaise wijze

Deze Thaise gele curry met drumsticks is een heerlijk hartverwarmend gerecht, bijzonder lekker voor op een koude winterdag. Het is eenvoudig te bereiden met de heerlijke gele curry kruidenpasta van Fairtrade Original. Binnen 30 minuten heb je een heerlijke en voedzame maaltijd op tafel staan

 

1. Begin met de uien te snipperen. Snijd de paprika in kleine blokjes en laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze goed af.

 

2. Verhit 2 eetlepels rijstolie in een wok of hapjespan en bak de drumsticks rondom mooi bruin. Haal de kip vervolgens uit de pan en leg even apart.

 

3. Neem dezelfde wok of hapjespan en bak hierin de currypasta kort op hoog vuur. Voeg de gesneden ui en paprika erbij en roerbak 2 minuten. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer goed door voor circa 2 minuten totdat er een mooie saus ontstaat. Leg nu de drumsticks terug in de pan en laat ze in circa 20 minuten in de curry gaar stoven.

 

4. Bereid ondertussen de (Basmati)rijst zoals aangegeven op de verpakking.

 

5. Voeg nu de kikkererwten bij de curry en meng het geheel even goed door elkaar. Laat je gerecht nog even goed doorwarmen.

 

6. Snijd de lente-ui in ringen en de limoen in partjes. Serveer de gele curry met de rijst en een flinke lepel dikke yoghurt. Garneer met lente-ui en koriander naar smaak over het gerecht.


Serveertip: Ook lekker met naanbrood!

Print dit recept
Menu