• Gestoomde rijst met zalm
  • Hoofd
    gerecht
  • 1 Personen
  • 10 Minuten
  • Mild

Gestoomde rijst met zalm Hét viral Tiktok recept van Emily Mariko met een AFL touch

Hét viral Tiktok recept van Emily Mariko met een AFL touch

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • gebakken left-over zalm
  • 1 avocado
  • een zacht gekookt eitje
  • Levering binnen 1-2 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: Aziatische mix
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Mild
  • Prijs: 0
Product-reviews

Bereidingswijze Gestoomde rijst met zalm

Al maanden is dit recept overal te zien op sociale media. Left-over rijst en zalm die worden omgetoverd tot een heerlijke maaltijd uit de magnetron. Heb je geen magnetron in huis, maar wil je toch genieten van dit heerlijke recept? No worries! Je kunt dit recept namelijk ook heel goed klaarmaken in een stoommandje! 


1. Breng een pan met water aan de kook. 
2. Zodra het water kookt zet je het stoommandje op de pan en legt er een vel bakpapier in.
3. Schep de overgebleven rijst in het stoommandje en leg de zalm er boven op. 
4. Doe de deksel op de stoommand en laat dit voor minimaal 5 minuten stomen - totdat het door en door warm is. 

5. Neem je stoommand van de pan en schep de rijst en zalm op een bord, of gebruik zoals wij de stoommand ook als bord.
6. Mix de zalm en de rijst met een vork nu tot een geheel.
7. Drizzle kewpie mayonaise, sriracha en sojasaus over het gerecht en top af met Furikake.
8 Serveer met een halve avocado en een zacht gekookt eitje


Serveertip: Serveer in het bamboemandje voor een verrassende twist.

Print dit recept
Menu