• Groene Curry
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 45 Minuten
  • Mild

Groene Curry

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 400 g Kipfilet, in stukken gesneden
  • 200 ml Water
  • 2 rode Pepers, in dikke repen gesneden
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: Thailand
    • Gang: Hoofdgerecht
    • Smaak: Mild
    • Prijs: 0
    Schrijf als eerste een review
    Schrijf een review

    Hoe waardeert u dit product? *

    1 Ster
    2 Sterren
    3 Sterren
    4 Sterren
    5 Sterren

    Bereidingswijze Groene Curry


    De minst 'geliefde' curry uit Thailand, maar niet minder lekker! Onbekend is deze curry niet, we kennen deze curry allemaal wel. Maar deze curry wordt minder vaak gekozen dan de rode of panaeng curry. Jammer, deze curry is net zo lekker als de andere curry's. De groene curry is nog pittiger dan de rode, maar met dit recept kun je het heel simpel minder pittig maken of pittiger als je daar van houdt!


    1. Was en kook de rijst.


    2.
    Verhit een pot op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Bak de groene currypasta tot aromatisch, voeg de kip toe en roer om goed te combineren met de currypasta. Voeg de kokosmelk en water toe en breng het snel aan de kook.


    3.
    Voeg de bamboescheuten, kaffir limoenblaadjes en rode pepers toe. Zet het vuur lager en laat het 10 minuten afgedekt sudderen, zodat de curry iets dikker wordt.


    4.
    Voeg de vissaus en suiker toe. Roer het geheel en laat dit nog 1 minuut pruttelen.

    5. Serveer de groene curry met rijst en evt. koriander.




    Print dit recept
    Menu