• Gua Bao met Buikspek
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 90 Minuten
  • Mild

Gua Bao met Buikspek

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 Kopje pinda's
  • 1 el Poedersuiker
  • Paar korianderblaadjes
  • 1 kg Buikspek
  • 4 el Shaoxing wijn
  • 2 Lente-ui
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: Taiwan
    • Gang: Snack
    • Smaak: Mild
    • Prijs: 0
    Schrijf als eerste een review
    Schrijf een review

    Hoe waardeert u dit product? *

    1 Ster
    2 Sterren
    3 Sterren
    4 Sterren
    5 Sterren

    Bereidingswijze Gua Bao met Buikspek

     

    Ken jij de Gua Bao broodjes al? Het is in feite een 'open' Bapao broodje met een vulling naar wens. In dit geval met buikspek, 1 van de bekendste varianten in Taiwan. Een heerlijk bijgerecht, snack of hoofdgerechtje.

      
    Bereiding buikspek
    1. Snijd de buikspek in grote lappen. Zet de buikspek onder koud water in een pan, breng dit aan de kook en kook het nog 1 tot 2 minuten. Dan afgieten en het de buikspek droog deppen.
    2.Verwarm ongeveer 1 eetlepel olie in een wok en bak de buikspek tot deze bruin is.Breng dan de buikspek samen met de gele kandijsuiker, lichte sojasaus, donkere sojasaus, Shaoxing wijn, knoflook, witte peper, lente-ui en vijf-kruiden poeder aan de kook en laat het dan een uur sudderen. Voeg dan de gefrituurde sjalotten toe en laat het nog 30 minuten sudderen totdat de buikspek echt zacht is.

    Gestoomde broodjes
    Stoom de niet ontdooide broodjes in 2-3 minuten gaar.

    Vulling 
    1. Verhit ongeveer 3 eetlepels olie in de wok en bak vervolgens de gehakte groene mosterdkool 2-3 minuten tot er een aroma vrijkomt.
    2. Stamp geroosterde pinda's fijn en meng met 1 eetlepel poedersuiker.
     
    Gua Bao broodjes
    Vul het broodje met de buikspek, groene mosterdkool, zoete pinda's en verse korianderblaadjes.

     

     


    Print dit recept
    Menu