India Box

Met zorg samengesteld door Asian Food Lovers!
Inclusief het Asian Food Lovers receptenboekje
€ 24,95
Recepten in deze box
  • Indiase Linzensoep
    Indiase Linzensoep

    Doordat met name veel Hindoes helemaal geen vlees eten neemt de peulvrucht een belangrijke plaats in de Indiase keuken in. Deze heerlijke rode linzen soep is daar een goed voorbeeld van. De exotische kruiden zorgen voor een heerlijke kruidige soep én een heerlijke geur in huis!

    Zelf Toevoegen

    • 2 L Kippenbouillon*
    • 2 tl Zout
    • 1 Limoen in partjes
    • Paar takjes verse koriander (optioneel)

    • * Vegetarisch alternatief: groentebouillon

    • Hoofdgerecht

    • 4 Personen

    • 35 Minuten
  • Tandoori Masala Curry
    Tandoori Masala Curry

    Met dit recept maak je gemakkelijk zelf een heerlijk romige Tandoori Masala Curry. De aromatisch gegrilde kip met milde curry van Tandoori masala is rijk, vol én romig van smaak.

    Zelf Toevoegen

    • 500 g Kippendijen*, in stukjes
    • 4 el Yoghurt
    • Zout & peper
    • 8 Witte uien, gesnipperd
    • 200 ml Water of bouillon
    • 4 el Roomboter
    • 1 el Tomatenpuree
    • 250 ml Kookroom
    • 2,5 tl Bruine suiker

    • * Visalternatief: 400 g witvis in stukken
    • * Vegetarisch alternatief: 500 g vegetarische kipstukjes of 500 g gemengde groenten

    • Hoofdgerecht

    • 4 Personen

    • 55 Minuten
  • Kip met spinazie en garam masala
    Kip met spinazie en garam masala

    In India worden in gerechten vaak complexe kruiden- en specerijenmengsels verwerkt. In dit gerecht maak je vooraf twee bakjes met kruiden die je op het juiste moment toevoegt met als resultaat een zachte Indiase curry met kip en spinazie in een milde kruiding.

    Zelf Toevoegen

    • 400 g Kipfilet*, in blokjes
    • Zout & peper
    • 400 g Verse spinazie
    • 4 Medium uien, in halve ringen
    • 4 Tomaten, ontveld en in stukjes
    • 300 g Basmati rijst

    • * Visalternatief: 400 g rauwe gamba's
    • * Vegetarisch alternatief: 400 g tofublokjes

    • Hoofdgerecht

    • 4 Personen

    • 30 Minuten