Indiase Linzensoep

Geurige soep uit Zuid-India

India

Indiase Linzensoep
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 35
  • Mild
Indiase Linzensoep

Ingrediënten

1 blikje kokosmelk

± 5 limoenblaadjes

3 eetlepels vissaus

2/3 palm suikerblokje of 1 theelepel suiker

Thaise basilicum

Groenten

kikkererwten

gekookte eieren

Bereidingswijze voor Indiase Linzensoep

  1. Was de linzen en laat deze goed uitlekken.
  2. Verwarm 3 el ghee in een kookpan en bak hierin de laurierblaadjes en de kaneelstokjes.
  3. Roer de groentebouillon erdoor, gevolgd door de kurkuma, het zout en de rode linzen. Breng aan de kook en laat het 20 min. zachtjes doorkoken met een deksel op de pan, totdat de linzen zacht zijn.
  4. Verhit in de tussentijd 3 el ghee in een koekenpan en bak op laag vuur het komijn- en chilipoeder.
  5. Voeg na enkele minuten de gember- en knoflookpuree toe. Roer het geheel goed door en voeg toe aan de linzensoep.
  6. Roer de soep door en leg de deksel terug op de pan. Laat de soep 5 min. doortrekken, zodat de kruiden hun smaak kunnen afgeven aan de soep.
  7. Haal, als de linzen zacht genoeg zijn, de laurierblaadjes en kaneelstokjes uit de soep.
  8. Pureer de soep grof of naar wens met een staafmixer.
  9. Verdeel de soep en voeg naar smaak kokoscrème toe.
  10. Garneer met limoen

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.