• Hoofd
    gerecht
  • 2 Personen
  • 60 Minuten

Japanse Korokke Als crunchy snack, lunch of broodje Korokke

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 500 g kruimige aardappelen
  • 1 grote wortel
  • 100 g champignons
  • 1kleine rode ui
  • 1 lente-ui
  • bloem
  • 2 eieren, geklopt
  • boter of olie om te bakken
  • 1 el mayonaise
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: Japan
    • Gang: Snack
    • Prijs: 0

    Bereidingswijze Japanse Korokke

    Wij houden wel van wat crunch in onze maaltijd! Niet zo gek dat we daarom vanaf nu ook dol zijn op Korokke. Deze Japanse kroket wordt gemaakt van aardappel en heeft een krokant jasje van panko! Lekker als borrelhapje of op een broodje tijdens de lunch! 

    1. Kook een halve kilo geschilde aardappelen.
    2. Snijd ondertussen wortel, champignons en een rode ui klein - heel klein. Je kunt een lente-ui in ringetjes snijden voor de kleur.
    3. Zodra de aardappels gaar zijn doe je deze in een kom, samen met de wortel, champignons en uitjes. 
    4. Stamp of prak dit tot een puree. Je blijft natuurlijk stukjes van de groentes houden. LEKKER!
    5. Vorm nu ovaaltjes van de aardappelpuree - of welk vormpje je graag wilt. Maak het niet te moeilijk! 
    6. Doe ei, bloem en panko ieder in een eigen kommetje.
    7. Haal je aardappelvormpje eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. 
    8. Doe een laage olie in een pan en bak de Korokke totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn.
    9. in de tussen tijd doe je gelijke delen mayonaise, soyasaus en zoete sojasaus in een kommetje - dit is je saus!
    10. ENJOY!


    Print dit recept
    Menu