• Hoofd
    gerecht
  • 2 Personen
  • 20 Minuten
  • Mild

Japanse krokante kipnuggets Krokante nuggets van kippendijfilet

De Japanse marinade geeft deze krokant gebakken kip een zachte smaakbalans. Door voor kippendijen te kiezen en de kip twee keer te bakken krijgt hij een extra krokante buitenlaag en blijft de kip lekker sappig. Extra lekker met het bijzondere dipsausje van soja, sushigember en wasabi.

Zelf Toevoegen

  • 4 kippendijfilets, elk in vieren gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 0,5 ei, losgeklopt
  • peper en zout
  • 1 citroen in partjes
  • 300 ml olie, om te frituren

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 4 Kippendijfilets, elk in vieren gesneden
  • Peper en zout
  • 2 teentjes Knoflook, geraspt
  • 300 ml Olie, om te frituren
  • 0,5 Ei, losgeklopt
  • 1 Citroen in partjes, voor erbij
  • Levering binnen 1-2 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: Japan
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Mild
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review
Schrijf een review

Hoe waardeert u dit product? *

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Bereidingswijze Japanse krokante kipnuggets

De Japanse marinade geeft deze krokant gebakken kip een zachte smaakbalans. Door voor kippendijen te kiezen en de kip twee keer te bakken krijgt hij een extra krokante buitenlaag en blijft de kip lekker sappig. Extra lekker met het bijzondere dipsausje van soja, sushigember en wasabi.


  • 1. Leg de kipstukjes in een kom. Bestrooi met peper en zout. Voeg de sake, sojasaus, knoflook en sushi-gember toe, meng alles goed door elkaar. Laat de kip minimaal 10 minuten marineren.
  • 2. Kook intussen 200 gram van de Japanse rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3. Verwarm de frituurolie met 2 el sesamolie in een wok tot 175 graden. Controleer de temperatuur door een satéprikker of houten eetstokje rechtop in de olie te zetten. Als de olie bruist, heeft hij de juiste temperatuur.
  • 4. Haal de kip uit de marinade en laat hem uitlekken in een zeef. Meng de kip in een kom met het losgeklopte ei en strooi het tapiocameel erover. Zorg dat alle kip goed bedekt is.
  • 5. Frituur de kip in kleine porties 2 minuten in de wok. Niet teveel in een keer, anders daalt de temperatuur van de olie. Leg de kip op een rooster en laat deze door de warmte nog een beetje nagaren. Laat de kip vervolgens even afkoelen.
  • 6. Verwarm de olie opnieuw tot 175 graden en bak de kip nogmaals 1 minuut. Laat de kip vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  • 7. Meng de sojasaus, sushigember en wasabi voor de dipsaus. .
  • 8. Leg de kip op een schaal met een stukje citroen, met daarnaast een kommetje soja-gember-wasabi dipsaus. Serveer met de japanse rijst en eventueel een salade.

Print dit recept
Menu