Kimchi

Het bekendste Koreaanse bijgerecht

Korea

Kimchi
  • Bijgerecht
  • 2 personen
  • 1740
  • Medium
Kimchi

Ingrediënten

1 Chinese kool (ca. 2 kg)

2 el Zout

50 g Zeezout

500 g Daikon, geschild en in dunne plakjes gesneden

5 Teentjes knoflook, in plakjes

40 gram verse Gember, geschild en in flinterdunne plakjes gesneden

½ rode ui, in plakjes

1 Kiwi, fijngehakt

1 el Suiker

Bereidingswijze voor Kimchi

  1. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes.
  2. Doe ze in een kom en voeg water en 2 eetlepels zout toe. Laat 2 uur staan.
  3. Giet de Chinese kool af en besprenkel met zeezout. Zorg ervoor dat alle kool bedekt is met zout, laat dit dan 2 uur staan.
  4. Spoel de zacht geworden kool af en doe deze in een grote kom.
  5. Verwijder de schil van de daikon, knoflook, gember, ui, en snijd deze in dunne plakjes. Hak de kiwi fijn.
  6. Meng bovenstaande ingrediënten goed met 1 tl suiker en 50 g Chilipoeder en voeg ze toe aan de Chinese kool. Zorg wederom ervoor dat alle koolbladeren bedekt zijn.
  7. Doe de kimchi in een luchtdicht bakje.
  8. De kimchi moet eerst 5 uur staan buiten de koelkast kamertemperatuur en plaats het dan 24 uur in de koelkast. Daarna is je kimchi klaar!
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Kimchi kan 3 maanden in de koelkast worden bewaard.

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.