Kip Adobo

Het nationale gerecht van de Filipijnen

Filippijnen

Kip Adobo
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 45
  • Mild
Kip Adobo

Ingrediënten

8 Kippenpootjes (2 per persoon)

1 kopje Water

0,5 kopje Rietsuiker

Zout & peper naar smaak

Bereidingswijze voor Kip Adobo

  1. Verwarm ongeveer 3 eetlepels olie in de pan op middelhoog vuur, bak de kip lichtbruin. Verwijder het daarna uit de pan en giet het af.
  2. Voeg in dezelfde pan knoflook, peper en laurierblaadjes toe en bak tot de aroma's vrijkomen. Voeg water en sojasaus toe en laat 3 min. sudderen.
  3. Voeg de kip en azijn in de pan toe en laat nog 3 tot 5 minuten sudderen. Dek het niet af zodat de azijngeur kan verdampen.
  4. Zet vervolgens het vuur lager, dek het af en laat het gedurende 20 tot 30 minuten stoven. Zodra de kip klaar is, breng het op smaak met zout en peper.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Serveer de kip Adobo met gestoomde rijst!

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.