Kulfi - Indiaas ijs

Kulfi - ijs met mango en pistache

India

Kulfi - Indiaas ijs
  • Nagerecht
  • 8 personen
  • 15
  • Mild
Kulfi - Indiaas ijs

Ingrediënten

300 ml slagroom

90 g pistachenootjes (60 g voor in het ijs & 30 g als topping)

optioneel: een paar saffraandraadjes ijsvormpjes of ijsbekertjes

houten ijsstokjes

Bereidingswijze voor Kulfi - Indiaas ijs

  1. Hak de pistachenootjes en kleine stukjes.
  2. Pel de kardemompeultjes en plet de zaadjes in een vijzel of met een lepel.
  3. Doe de slagroom in een kom met de kardemom en een paar draadjes saffraan. Klopt dit iets dikker met een garde of mixer.
  4. Voeg hier de mangopuree, gecondenseerde melk en pistachenootjes en toe en roer dit nog eens goed door.
  5. Schenk het mengsel in je ijsvormjes.
  6. Zet in de vriezer."A few hours later" Top af met pistachenootjes en geniet van een heerlijk ijsje of serveer het als nagerecht. Kulfi doet er iets langer over om te bevriezen, maar smelt iets sneller dan normaal roomijs.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Geen ijsvormpjes bij de hand? Schenk het in een cakeblik of ovenschaal en schep er mooie ijsbolletjes uit wanneer de kulfi volledig bevroren is.

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.