• Maankoek
  • Hoofd
    gerecht
  • 8 Personen
  • 480 Minuten
  • Mild

Maankoek

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 2 el Cakebloem
  • 100 ml Melk
  • 30 g Ongezouten boter
  • 100 g Suiker
  • 1 ei en 1 eigeel
  • Maankoek vorm
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: China
    • Gang: Nagerecht
    • Smaak: Mild
    • Prijs: 0
    Schrijf als eerste een review
    Schrijf een review

    Hoe waardeert u dit product? *

    1 Ster
    2 Sterren
    3 Sterren
    4 Sterren
    5 Sterren

    Bereidingswijze Maankoek

     

    Rond het Midherfstfestival zijn er in de Aziatische winkels maankoeken te koop. Deze koeken horen bij deze feestdag, net zoals pepernoten bij Sinterklaar horen. De maankoeken worden vaak geschonken door werkgevers aan werknemers, door familie aan elkaar of zelfs door vrienden aan elkaar. Met dit recept maken we de moderne variant, de sneeuw maankoek.


    Romige pudding/vla vulling
    1. Los in een kleine pan op laag vuur de suiker en melk op. 
    2. Zeef de bloem en custard poeder en roer het goed. Kluts 1 ei, 1 eigeel. Voeg dit bij de bloem en custard poeder samen met de boter. Goed blijven roeren zodat er geen klonters ontstaan. Verhit dan het mengstel tot het erg dik wordt en een pasta-textuur vormt. Haal het dan van het vuur af en blijf enkele minuten roeren totdat het fijn en glad wordt.
    3. Giet het dan over in een kom, laat dit afkoelen en bedek het met plastic folie. Zet het dan enkele uren in de koelkast tot het hard is geworden, zodat je de vulling gemakkelijk kunt vormen.

    De buitenkant
    1. Meng eerst de melk, suiker en olie goed en meng vervolgens met rijstmeel, kleefrijstmeel en maiszetmeel.
    2. Zeef het mengsel een keer en zet 30 minuten opzij. Dek af met plasticfolie en stoom ongeveer 30 minuten op hoog vuur tot het licht transparant wordt. Breng over en roer krachtig stokjes gedurende enkele minuten tot het deeg fijn en glad is. Leg het op een bord en dek af met plastic folie. Kneed met beide handen enkele minuten totdat het oppervlak vettig wordt. Zet minstens 4 uur in de koelkast voordat je dit gebruikt voor de buitenkant van de maankoek.

    Coating bloem
    Roerbak in een koekenpan 45 g kleefrijstmeel op middelhoog vuur tot de meel lichtgeel wordt. Haal het dan van het vuur en laat het afkoelen.

    Maancake
    1. De buitenkant moet ongeveer 20 gram wegen en de vulling 30 gram. Maak de buitenkant en vulling tot ballen.
    2. Leg de coating bloem, vulling, de buitenkant klaar. Bestrooi de maankoek vorm met de coating bloem, schud de overtollige bloem eraf en zet het klaar. Schud extra bloem en zet deze ook klaar.
    3. Maak dan de maankoeken, pak de buitenkant ballen en maak deze plat en lug de vulling hier. Zorg ervoor dat de vulling wordt omwikkeld door de buitenkant en maak het mooi dicht. Vorm dan eerst een bal en daarna een ovaal. Plaats het ovaal in de stempel/de vorm en zorg dat de onderkant plat is. Haal het dan voorzichtig uit de vorm en je maankoek is klaar. 

     

     

     


    Print dit recept
    Menu