• Mango Chutney
  • Hoofd
    gerecht
  • 2 Personen
  • 40 Minuten
  • Medium

Mango Chutney Indiase zoet-pittige dip

Geniet van heerlijkemango chutney bij diverse gerechten. Met dit gerecht maak jij eenvoudig je eigen heerlijke chutney! Een chutney is een smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken. De oorsprong van het woord chutney ligt in het Hindi-woord: चटनी, uitgesproken als caṭnī. Verrijk jouw gerechten met dit heerlijke recept. Ontdek de ware Aziatische chef in jezelf en ontdek en varieer!

Chutney wordt meestal vers bereid in de landen van afkomst. Zo ook een heerlijke mango chutney. Deze wordt dan zonder conserveermiddelen bereidt om het direct na bereiding wordt genuttigd. Maak je eigen verse chutney en proef de sensationele smaak. De ingredienten voor jouw chutney bestel je gewoon eenvoudig online op AsianFoodLovers.nl!

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 2 Mango's, niet te rijp (samen ca. 500 g)
  • 250 g Suiker
  • 10 g Gember, fijngestampt
  • 1 tl Zout
  • 40 ml Azijn
  • Levering binnen 1-2 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: India
  • Gang: Bijgerecht
  • Smaak: Medium
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review
Schrijf een review

Hoe waardeert u dit product? *

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Bereidingswijze Mango Chutney

Mango chutney wordt in India gebruikt zoals sambal gebruikt wordt in Indonesië. Met je eigen gemaakte mango chutney zul je dan ook zeker indruk maken! Deze zoet-pittige mango chutney is ideaal als dip met papadums, maar ook met kroepoek en toast. Lekker als bijgerecht, maar ook lekker bij de borrel! Let wel op, de wachttijd bij het bereiden van dit gerecht bedraagt meerdere uren, dus je kunt deze beter een dag van te voren maken!


  • 1. Neem de net niet rijpe mango’s en was deze onder de kraan met koud water. Schil de mango’s en snijdt deze in kleine stukjes. Doe ze vervolgens in een pan.
  • 2. Voeg de suiker aan de mango stukjes toe, meng het goed door elkaar en laat deze 4 uur staan. (zonder water, het wordt vanzelf waterig)
  • 3. Meng de kardemom, kruidnagel, kaneelstokjes en gember in een vijzel en maal deze kruiden fijn.
  • 4. Neem een schone en dunne katoenen doek (bijvoorbeeld een stoffen zakdoek). Hiermee maak je een soort theezakje gevuld met de gemalen kruiden. Bind dit dicht met een stukje touw of garen.
  • 5. Als de mangostukjes met het suiker 4 uur hebben gestaan, moet er een waterige substantie ontstaan zijn. Voeg nu het kruiden theezakje toe aan dit mengsel.
  • 6. Voeg nu chilipoeder, zout en azijn toe aan het suiker en mango mengsel.
  • 7. Zet nu de pan met het mengsel, het kruidentheezakje en de overige kruiden op een laag vuurtje en laat het geheel zo'n 20-30 minuten koken totdat het mengsel dikker wordt.
  • 8. Zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Haal ondertussen het kruidentheezakje eruit. Naarmate het mengsel afkoelt zal de mango chutney nog verder indikken.

Serveertip: Serveer je mango chutney in een mooie kom als je deze direct wilt consumeren. Je kunt de chutney ook bewaren in een gedestilleerde glazen pot. Wel op een donkere koele plek bewaren.

Print dit recept
Menu