• Mapo Tofu
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 30 Minuten
  • Pittig

Mapo Tofu Een populair Chinees gerecht uit de streek Sichuan

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 Bosje gesneden lente-uitjes
  • 1 el Maïzena
  • 1 el Sichuan peper
  • 200 g Varkensgehakt
  • 200 ml Kippenbouillon
  • 1 tl suiker
  • Voor 13.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 2.500 unieke producten
9.4
Specifications
  • Keuken: China
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Pittig
  • Prijs: 0

Bereidingswijze Mapo Tofu

Heb je wel eens eerder Mapo Tofu gegeten omdat je wel eens in China bent geweest? Of heb je dit gerecht in Europa ergens op een Chinese menu kaart gezien en geprobeerd? Altijd al willen proberen maar nooit gedurfd? Dit populaire Chinese gerecht is overal op de wereld te vinden. Het is ook nog eens erg makkelijk zelf te maken!

 

1. Laat de tofu uitlekken en snijd deze in blokjes. Snijd ook de lente-uitjes in dunne ringen en zet alles apart.

2. Roer de maïzena met een scheutje koud water tot een papje en zet het apart.

3. Rooster de Sichuan pepers kort totdat je ze goed ruikt en maal ze dan in een vijzel tot een grof poeder.

4. Verhit een beetje olie in de pan en voeg het gehakt toe en bak deze op hoog vuur. Zet dan het vuur lager, voeg de hete chili-bonen saus toe en de zwarte bonen met chili en roerbak deze 30-60 seconden.

5. Voeg dan de kippenbouillon, suiker en sojasaus toe en roerbak het geheel nog 20-30 seconden.

6. Bind dan de saus met de maïzena en voeg dan de blokjes tofu toe en schep het geheel voorzichtig om. 

7. Laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen.  Bestrooi op het einde met de lente-ui en Sichuan peper.

 


Maak zeker ook eens één van onze andere heerlijke recepten!


Serveertip: Serveer met rijst.

Print dit recept
Menu