Ajinomoto's verhaal

Ajinomoto is een Japans bedrijf dat zich voornamelijk richt op de productie van de smaakversterker MSG. In 1908 werd de smaak Umami ontdekt door Dr. Kikunae Ikeda. Hij ontdekte dat in het Japanse gerecht Kombu Dashi een andere smaak zat dan de al bekende smaken zoet, zuur, zout en bitter. Umami wordt vaak omschreven als een hartige smaak. Na verder onderzoek bleek dat het aminozuur Glutamat verantwoordelijk was voor de Umami smaak. Dr. Ikeda vond daarna een manier om Glutamat te produceren als smaakversterker.


Een van de doelen van Dr. Ikeda was om de Japanse mensen gezonder te laten leven. Dit kwam met name voort uit zijn tijd die hij in Duitsland doorbracht voor zijn studie. Het viel hem op dat Duitse mensen sterk en gezond waren. Deze droom deelde hij met Saburosuke Suzuki II. In 1909 werd dan ook het bedrijf AJI-NO-MOTO®, opgericht, het eerste bedrijf wat commercieel Umami smaakverserkers op de markt bracht onder het motto: "Eat Well, Live Well."


Inmiddels heeft het bedrijf zich doorontwikkeld en maakt het meer dan alleen de bekende Ajinomoto MSG smaakversterkers. Onder andere instant noodles en Japanse Gyoza behoren inmiddels tot het assortiment.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Menu