Kooktips

Krijg je ook al zo’n trek in de Thaise keuken en de heerlijke producten van Healthy Boy? Met deze kooktips wordt je gerecht zeker weten een succes!

Asian Home Gourmet

Kooktip 1

Rode chilipepers, vaak afkomstig uit Thailand, worden gebruikt om pit te geven aan Oosterse gerechten. De pitjes en zaadlijsten kun je beter vooraf verwijderen. Dit kun je makkelijk doen door de kop met het staartje van de chilipeper af te snijden, snij vervolgens de peper door midden en verwijder met een theelepel de pitjes en zaadlijsten.
Asian Home Gourmet

Kooktip 2

Thaise sojasauzen smaken in het algemeen weer heel anders dan de Chinese of Indonesische sojasauzen. Let dus goed op dat je in een Thais recept ook bij voorkeur een echt Thaise sojasaus gebruikt.
Asian Home Gourmet

Kooktip 3

In de Aziatische keuken wordt vissaus gebruikt als een smaakmaker. Zoals wij in Europa zout gebruiken, gebruiken de Aziaten vissaus.
Asian Home Gourmet

Kooktip 4

In de Thaise keuken worden 3 verschillende soorten sojasaus gebruikt, de bekende lichte en donkere sojasaus, maar ook een zoetere variant. Sojasauzen worden gemaakt van gefermenteerde sojabonen. De lichte, dunne sojasaus wordt met name gebruikt voor de zoute smaak terwijl de donkere sojasaus ook kleur geeft aan je gerecht en vaak gebruikt wordt om te wokken.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Menu