Vanwege enorme drukte bij de postbezorgers kan uw pakket momenteel langer onderweg zijn dan u van ons gewend bent. Houd hier eventueel bij het bestellen rekening mee.

Kooktips

Maak van elke maaltijd een waar smaakfestijn met deze handige kooktips van Asian Home Gourmet. Hoe het beste kruiden te snijden, vlees te bakken of te weten komen welke smaak een verrassende toevoeging is voor een gerecht, deze tips zijn hier te vinden. Ze zijn heel simpel, maar kunnen net dat beetje extra toevoegen aan een gerecht. Maak van elk gerecht een smaaksensatie en haal het beste uit alle ingrediënten. Bent u op zoek naar meer prikkelingen van de smaakpapillen bij een gerecht, Asian Home Gourmet heeft talloze heerlijke producten in het assortiment die een werkelijke verrijking zijn voor elke maaltijd. Variërend van mild tot pittig, zoet tot scherp en nog veel meer stimulansen. Met de smaakvolle producten van Asian Home Gourmet wordt elke maaltijd een traktatie voor de mond.

Vries verse gember in en rasp het indien nodig. Het zal maanden vers blijven. —Tara O'Brady, of Seven Spoons
Wanneer een hartige maaltijd een beetje verfrissing nodig heeft, gebruik dan eens wat citroensap in plaats van zout. Een vleugje citroen kan het hele recept leven inblazen. —Erin Scott, of Yummy Supper
Bij het bakken van knoflook, snijd het dan in plakjes in plaats van stukjes- het zal op die manier minder snel aanbranden. Deel jouw kooktips met ons!
Bij het frituren van tempura is het werken met koud deeg belangrijk om de om de unieke, pluizige en krokante tempura structuur te krijgen.
Het verbranden van uien kan voorkomen worden door wat melk toe te voegen in de pan tijdens het bakken.
Haal meer sap uit citroenen door ze voor het persen 15 seconden in de magnetron op te warmen. Pers ze nadat ze afgekoeld zijn.
Vries vlees gedeeltelijk 10 tot 15 minuten in om het te verstijven. Dit maakt het snijden van het vlees makkelijker.
Groenten blijven langer goed wanneer ze losjes gewikkeld zijn in vochtig papier en in een hersluitbare plastic zak opgeborgen worden.
Verse basilicum blijft langer vers en houdbaar als het zich bevindt op kamertemperatuur met de stengels in water.
Laat groenten in ijswater drijven nadat ze gekookt zijn. Op die manier behouden ze hun heldere kleur.
Verstamp knoflooktenen in een hersluitbare plastic zak met de achterkant van een mes. Zo zullen de snijplank en mes niet naar knoflook ruiken.
Bij het fijnhakken van kruiden, strooi een beetje zout op de snijplant zodat de kruiden niet in het rond vliegen.
Bij het bakken van knoflook, snijd het dan liever in plaats van fijnhakken- het zal zo minder snel aanbranden.
Rust, rust, rust. Laat vlees altijd rusten, vooral als het van een heet rooster afkomt.
Bij het bakken van rijst, gebruik dan koud, gekookte rijst. Het liefst wanneer dat een dag oud is.
Snijd vlees altijd tegen de richting van de spieren in. Dit maakt het vlees malser.
Om bij het frituren te weten te komen of de olie heet genoeg is, stop dan een eetstokje in de olie in de wokpan. Wanneer de olie erom heen sist, kan het voedsel toegevoegd worden.
Laat tofu uitlekken voor gebruik. Dit zorgt ervoor dat andere smaken van het gerecht erin geabsorbeerd worden.
Twee gouden regels bij het koken met Bok choy:
  • Snijd het en laat het weken om vuil te verwijderen.
  • Bij het koken zorg ervoor dat de pan heet is en voeg een beetje water toe om het mooie stoomeffect te krijgen.
Bij het kopen van kool, zoek dan naar stronken die er zwaarder uitzien in plaats van/dan de volledige grootte met knapperige bladeren.
Menu