• Hoofd
    gerecht
  • 3-4 Personen
  • 90 Minuten
  • Mild

Onigiri

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 2 Blikjes tonijn in blik(water)
  • 2 Lente-ui
    • Levering binnen 1-2 werkdagen
    • Gratis bezorging vanaf €40,-
    • 2.500 unieke producten
    9.2
    Specificaties
    • Keuken: Japan
    • Gang: Snack
    • Smaak: Mild
    • Prijs: 0
    Schrijf als eerste een review
    Schrijf een review

    Hoe waardeert u dit product? *

    1 Ster
    2 Sterren
    3 Sterren
    4 Sterren
    5 Sterren

    Bereidingswijze Onigiri

     

    Onigiri, is een Japanse rijstbal. Een gerecht/snack gemaakt van witte rijst gevormd in driehoekige of andere vormen en vaak verpakt in geroosterd zeewier. Het is heel makkelijk te maken en je kunt eindeloos variëren met de vulling!


    1.
    Kook de sushirijst volgens de aanwijzing op de verpakking en laat deze goed afkoelen totdat deze op kamertemperatuur is.

    2. Laat de tonijn goed uitlekken en meng de tonijn met de mayonaise. Voeg dan de chilikruiden, de fijn gehakte lente-ui en de sesamzaadjes toe.

    3. Pak een klein kommetje en leg hier een stuk vershoudfolie in. Doe hier een 1-2 el rijst in en verspreid de rijst met de bolle kant van de lepel.

    4. Leg een 1 el vulling in het midden van de rijst. Let erop dat je niet te veel vulling hebt zodat de rijst wel nog om de vulling past.

    5. Vouw het dan dicht door de uiteinden van de vershoudfolie naar elkaar toe te trekken en vorm een driehoekje.

    6. Beplak dan onigiri met een stukje zeewier en klaar!

     

     


    Print dit recept
    Menu