LET OP: ENORME DRUKTE EN MAATREGELEN I.V.M. COVID19

Klik hier voor meer info en wat dit voor je bestelling betekent
  • Pittige courgettesoep
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 30 Minuten
  • Pittig

Pittige courgettesoep Heerlijke seizoenssoep van courgette en zoete aardappel

  • 1. Verwarm wat rijstolie in een soeppan en fruit hierin een uitje, de knoflook en een pepertje. Voeg vervolgens kerriepoeder en sambal toe en laat het geheel 1 minuutje smoren.
  • 2. Voeg vervolgens de courgetteblokjes en de zoete aardappel erbij. Vervolgens schenk je de bouillon erbij en laat je het geheel ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken totdat de aardappel en de courgette gaar zijn.
  • 3. Mix de soep fijn met een staafmixer en voeg kokosmelk en limoensap erbij. Breng het geheel vervolgens op smaak met peper en zout.

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 Ui, gesnipperd
  • 1 Teentje knoflook, geperst
  • 1 Halve rode peper, fijn gesneden
  • 1 Courgette (met schil), gewassen en in blokjes, 2 Zoete aardappels, in blokjes
  • 1 L Bouillon
  • Sap van een halve limoen
  • Peper en zout
  • Verse koriander
  • Vanwege COVID19 hebben wij een levertijd van 5-6 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: Aziatische mix
  • Gang: Voorgerecht
  • Smaak: Pittig
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review
Schrijf een review

Hoe waardeert u dit product? *

1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Astrid Petit

Bereidingswijze Pittige courgettesoep

Wat is er nou lekkerder dan werken met heerlijke seizoensproducten? Verwen jezelf en anderen met deze heerlijke pittige courgettesoep met zoete aardappel. Door de toevoeging van sambal en een pepertje krijgt de soep een heerlijke pittige smaak die perfect combineert met de zoetere smaken van de aardappelen en de courgette. Perfect als voorgerecht, maar ook ideaal om als lunch te eten.


  • 1. Verwarm wat rijstolie in een soeppan en fruit hierin een uitje, de knoflook en een pepertje. Voeg vervolgens kerriepoeder en sambal toe en laat het geheel 1 minuutje smoren.
  • 2. Voeg vervolgens de courgetteblokjes en de zoete aardappel erbij. Vervolgens schenk je de bouillon erbij en laat je het geheel ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken totdat de aardappel en de courgette gaar zijn.
  • 3. Mix de soep fijn met een staafmixer en voeg kokosmelk en limoensap erbij. Breng het geheel vervolgens op smaak met peper en zout.

Serveertip: Garneer de soep met verse koriander en serveer cassavechips erbij.

Print dit recept
Menu