• Pittige Komijn Kip Biang Biang Noedels
  • Hoofd
    gerecht
  • 4 Personen
  • 200 Minuten
  • Pittig

Pittige Komijn Kip Biang Biang Noedels

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1,5 kop Tarwebloem voor brood(voor de noedels)
  • 1/4 tl Zout(voor de noedels)
  • 0,5 kopje Water(voor de noedels)
  • 225 g Kip
  • 1 el Rijstwijn
  • 1/4 tl gemalen witte peper
  • 2 Lente-ui
  • 7 teentjes Knoflook
  • 1 Rode Chilipeper
  • 1 tl Suiker
  • 0,5 tl Zout
  • 1 Rode ui
  • 0,5 kopje Klein gesneden selderij
  • 3 blaadjes Witte kool
  • 0,5 kopje Gehakte bieslook
  • Levering binnen 1-2 werkdagen
  • Gratis bezorging vanaf €40,-
  • 2.500 unieke producten
9.2
Specificaties
  • Keuken: China
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Pittig
  • Prijs: 0

Bereidingswijze Pittige Komijn Kip Biang Biang Noedels

Biang Biang-noedels zijn een Noord-Chinese specialiteit, afkomstig uit de provincie Shaanxi. Ze zijn over het algemeen breed, dik en met de hand gemaakt, waardoor deze biang biang-noedels een ietwat ongelijke textuur hebben. Wat ervoor zorgt dat de komijn-lamssaus lekker blijft vastplakken aan de noedels.

1. Maak eerst het noedeldeeg. Voeg de broodmeel, zout en water toe in de kom van een keukenmixer. Combineer het mengsel met je handen of een vork. Zodra het deeg een beetje bij elkaar is gekomen, bevestig je de kom aan de mixer met het deeghaakhulpstuk en zet je deze op lage snelheid. Laat de mixer het deeg 20 minuten kneden. Aan het einde zal het deeg een bal hebben gevormd die: niet aan de zijkanten van de kom plakt, glad en elastisch is en niet te droog is.

2. Je weet dat het deeg klaar is als je er een stuk van af kunt rippen en het langzaam een ​​paar centimeter kunt strekken zonder dat het uit elkaar valt. Als het deeg breekt, kneed dan nog 3-5 minuten (zodat het deeg meer vocht kan opnemen). Als het nog steeds niet uitrekt, probeer dan een eetlepel water toe te voegen en met de hand te kneden om het water op te nemen. Breng het vervolgens opnieuw over naar de mixer en laat de deeghaak nog 5 minuten zijn werk doen. Je moet het deeg de tijd geven om het vocht gelijkmatig te absorberen.

3. Als het deeg een beetje plakkerig is, strooi er nog wat bloem in en kneed nog 3-5 minuten.

4. Zodra het deeg de juiste consistentie heeft bereikt, dek het af met plasticfolie of een omgekeerde kom (zolang de kom het deeg niet raakt) en laat het 1 tot 2 uur rusten.

5. Zet nu de rest van uw ingrediënten klaar. Combineer het gesneden kippenvlees met 1 eetlepel plantaardige olie, 1 eetlepel rijstwijn en 1 theelepel maizena. Zet opzij en laat het marineren.

6. Voeg in een schone, droge pan op middelhoog vuur de komijnzaad, korianderzaad en witte peper toe. Rooster de kruiden totdat ze geuren, ongeveer 5 minuten. Maal de kruiden grof in een specerijenmolen of vijzel. Opzij zetten. Bereid al je groenten voor en leg die ook opzij.

7. Nu gaan we verder met de noedels. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het rustende deeg op een schoon, geolied oppervlak. Druk het deeg tot een halve centimeter dikke, relatief gelijkmatige rechthoek van ongeveer 10 centimeter lang. Snijd de rechthoek in 10 gelijke stroken. Neem elke strip en leg ze plat op het aanrecht. Gebruik je handpalm om de reep plat te maken tot een lange, brede, platte noedel (hoeft niet perfect recht of gelijk te zijn).

8. Pak de noedel aan beide uiteinden, til het op en sla het voorzichtig herhaaldelijk op het aanrecht terwijl je het uitrekt. Je kunt ook je handen gebruiken om het verder plat te maken, zodat de noedel een relatief uniforme dikte heeft. De noedels moeten ongeveer de dikte van spaghetti hebben - als ze doorzichtig zijn, zijn ze te dun. Leg ze op je met bakpapier beklede bakplaat en herhaal het proces totdat je alle 10 noedels hebt. Als er onvoldoende ruimte is op het bakpapier, leg je er nog een vel bakpapier op. Je kunt de noedels dik houden, of als je van dunnere houdt, kun je elke noedel in de lengte doormidden snijden met een scherp mes. Bedek de noedels met plastic folie zodat ze niet uitdrogen.

9. Breng een grote pan water aan de kook. De noedels hebben ongeveer 90 seconden nodig om te koken, dus zorg ervoor dat je de tijd goed hebt, zodat ze rond dezelfde tijd worden gekookt en uitgelekt als je saus klaar is.

10. Verwarm 3 eetlepels plantaardige olie in een grote wok op middelhoog vuur om de saus te maken. Voeg de gember en lente-uitjes toe en wok 1 minuut. Voeg de knoflook en chilipeper toe en wok nog 30 seconden. Zet het vuur hoog en voeg het gemarineerde kippenvlees toe. Roerbak de kip tot het net bruin is en voeg onmiddellijk 2 eetlepels rijstwijn toe, samen met uw voorbereide kruidenmengsel, de chili-olie, suiker, azijn, sojasaus, zout, uien en selderij (indien gebruikt). Als er dingen aan de onderkant van de wok blijven plakken, voeg dan een kwart kopje water toe om het los te krijgen.

11. Kook de noedels en kool gedurende 1-2 minuten.

12. Breng de gekookte noedels en kool over in de wok, samen met de knoflookbieslook en lente-uitjes, en mix alles tot het volledig is bedekt met de saus.

 

 


Print dit recept
Menu