• Hoofd
    gerecht
  • 3-4 Personen
  • 30 Minuten
  • Mild

Pulled BBQ Jackfruit Heerlijke vegan variant op pulled pork

Prijs: € 0,00

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 Ui, gesnipperd
  • 2 teentjes Knoflook, gesnipperd
  • 0,5 tl Zout
  • 0,5 tl Peper
  • 0,5 Citroen, geperst
  • 4 Harde broodjes (Tip: Italiaanse bol!)
  • Voor 13.00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 2.500 unieke producten
9.4
Specificaties
  • Gang: Hoofdgerecht
  • Smaak: Mild
  • Prijs: 0
Schrijf als eerste een review

Bereidingswijze Pulled BBQ Jackfruit

Ben je al bekend met jackfruit? Deze enorme vrucht is dé nieuwe trend als het aankomt op vleesvervangers. Nou hoor ik je al denken, hoe kan een vrucht nou een vleesvervanger zijn? Nou, het vlezige vruchtvlees leent zich ideaal voor gerechten zoals "pulled pork". En laten we daar dan nu ook een heerlijk recept voor hebben! Maar dan zonder varkensvlees. Met Jackfruit. Dit wil je proeven!


1. Open het blik jackfruit en spoel deze grondig af met behulp van een vergiet. Snij vervolgens de harde kernstukjes ervan af, totdat je alleen nog het vlezige gedeelte overhoud.


2. Mix 2 tl bruine suiker, 1 tl paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder, 0,5 tl zout, 0,5 tl peper en 0,5 tl chilipoeder goed door elkaar. Dit is je BBQ kruidenmix waarin je de jackfruit marineert.


3. Verhit 3 el rijstolie in een wok of hapjespan. Snipper een ui en 2 teentjes knoflook en fruit deze even een paar minuten aan.


4. Voeg de gemarineerde jackfruitstukken toe aan de pan. Voeg ongeveer de helft van het flesje BBQ saus toe (circa 150 ml) en voeg ook een beetje water toe (ongeveer 50-100 ml). Laat de pan afgedekt 15-20 minuten sudderen. Af en toe doorroeren.


5. Schep de inhoud van de pan even om in een aparte kom, waarin je met 2 vorken de jackfruit uit elkaar kunt trekken. Hiermee maak je je pulled jackfruit reepjes.


6. Voeg de uit elkaar getrokken jackfruit vervolgens weer toe aan de wok of pan en voeg nog wat BBQ saus en water toe. Laat het geheel nog 5-10 minuten sudderen.


7. Maak ondertussen de salade. Snijd een halve avocado fijn, voeg het sap van een halve citroen, 2 tl honing, wat peper en zout toe en pureer het geheel tot een gladde dressing. Dit kun je met een vork doen, maar makkelijker is om dit in een vijzel of keukenmachine te doen. Voeg je salademix toe aan de dressing en meng het goed door elkaar.


8. Serveer je pulled bbq jackfruit op een broodje. Leg eerst een bedje van de salade op het broodje en leg er daarna royaal pulled bbq jackfruit bovenop. Top het af met nog een beetje BBQ saus.



Serveertip: Ook lekker in een wrap of los met vers gemaakte frietjes!

Print dit recept
Menu