radish kimchi

Het bekendste Koreaanse bijgerecht

Korea

radish kimchi
  • Bijgerecht
  • 2 personen
  • 90
  • Pittig
radish kimchi

Ingrediënten

1.3 kg Daikon (witte rammenas/rettich)

1 el Zeezout

1 el Suiker

6 el Water

6 Teentjes knoflook, fijn gesneden

2.5 cm Gember, geschild en fijn gesneden

4 Stengels lente-ui, gesneden in stukken van 4 cm

Bereidingswijze voor radish kimchi

  1. Maak de radijs schoon en spoel hem af en snijd hem in blokjes van 1.5 cm in een grote kom. Strooi het zout en de suiker over de radijs heen. Meng goed tot de radijs gelijkmatig is bedekt en laat 1 uur marineren.
  2. Giet de blokjes goed af, maar spoel ze niet uit.
  3. Ondertussen roer je in een kleine steelpan 6 el water en 1 el rijstmeel door elkaar. Kook op middelhoog vuur, vaak roerend, tot het dikker wordt, ongeveer 3-5 minuten. Breng het meelmengsel over in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Meng in een grote kom de knoflook, gember, chilipoeder, vissaus en de afgekoelde rijstmeel. Voeg de radijsblokjes toe en meng goed.
  5. Bewaar de kimchi in een glazen pot en zorg ervoor dat er niet te veel lucht in zit.
  6. Dek af en bewaar bij kamertemperatuur gedurende 24 uur en zet het dan in de koelkast om te fermenteren voor 1-3 dagen. Het blijft 1-2 maanden goed in de koelkast.
Recept idee.png

Recept idee.png Serveertip

Serveer bij rijst

Wat eet jij deze week?

Bekijk alle recepten >
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Homemade instant noodles
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Instant Noodles upgrade
  • Hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 5
Romige Ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 45
Authentieke bami goreng

Schrijf je nu in voor onze Asian Love Letters

Nieuwsbrief inschrijven - kopie.png
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Birthday Als welkomstgeschenk, geven wij je €5 korting op je eerstvolgende bestelling!

Loyalty Blijf als eerste op de hoogte van onze laatste deals en nieuwtjes.

Gebruik een geldig e-mailadres.

Er ging iets mis bij de inschrijving voor de Asian Love Letter, probeer het opnieuw.