Kip Adobo


Het nationale gerecht van de Filipijnen
Filippijnen

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 45 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 8 Kippenpootjes (2 per persoon)
  • 1 kopje Water
  • 0,5 kopje Rietsuiker
  • Zout & peper naar smaak

* Verplichte velden

Van: € 1,59

Tot: € 12,03

Prijs zoals geconfigureerd:

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Ces Kitchen

Bereidingswijze Kip Adobo

Kip Adobo is een Filipijns nationaal gerecht en de Filippino's zijn er dol op. Het is heel smakelijk waar de kip wordt gestoofd met veel knoflook.


1. Verwarm ongeveer 3 eetlepels olie in de pan op middelhoog vuur, bak de kip lichtbruin. Verwijder het daarna uit de pan en giet het af.

2. Voeg in dezelfde pan knoflook, peper en laurierblaadjes toe en bak tot de aroma's vrijkomen. Voeg water en sojasaus toe en laat 3 min. sudderen.

3. Voeg de kip en azijn in de pan toe en laat nog 3 tot 5 minuten sudderen. Dek het niet af zodat de azijngeur kan verdampen.

4. Zet vervolgens het vuur lager, dek het af en laat het gedurende 20 tot 30 minuten stoven. Zodra de kip klaar is, breng het op smaak met zout en peper.

5. Serveer de kip Adobo met gestoomde rijst!


Print dit recept