Hamburger Asian Style


Burger met de heerlijke smaken van het Oosten
Thailand

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 35 Minuten

  • Medium

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 Blokje (dobbelsteen) verse gember, fijngesneden
  • 1 Ui, fijngesneden
  • 2 Teentjes knoflook, fijngesneden
  • Paar takjes verse koriander, fijngesneden
  • 0,5 Rode peper, fijngesneden
  • 500 g Rundergehakt
  • 1 Ei
  • Halve komkommer, in plakjes gesneden
  • 2 Stengels lenteui, in kleine stukjes gesneden
  • 1 Wortel, in plakjes gesneden
  • 4 Hamburgerbroodjes (kant-en-klaar)
  • Zakje (rucola) salade
  • 125 g Taugé
  • 1 Tomaat, in plakjes (optioneel)
  • Mayonaise (optioneel)

* Verplichte velden

Van: € 1,25

Tot: € 11,02

Prijs zoals geconfigureerd:

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Astrid Petit

Bereidingswijze Hamburger Asian Style

Hamburgers behoren ongetwijfeld tot de populairste gerechten ter wereld. En dat is ook niet zo gek, want je kunt er eindeloos mee variëren! Heb je wel eens een Aziatische hamburger gegeten? Deze rundvlees burger combineert de heerlijke smaken van de traditionele burger met de exotische smaken van het Oosten. Smaakmakers van deze hamburger zijn o.a. gember en koriander. Heerlijk om te bereiden op de BBQ, dus laat die zomer maar komen!


  • 1. Snijd de gember, ui, knoflook en rode peper heel fijn.
  • 2. Meng het gehakt met ei, gember, ui, knoflook, fijngehakte koriander, rode peper, panko, ketjap en oestersaus en maak er 4 á 5 mooie platte burgers van.
  • 3. Verwarm de BBQ of een grillpan. Snijd ondertussen komkommer, lenteui, en wortels in plakjes.
  • 4. Bak de burgers gaar en grill ook even de hamburgerbroodjes.
  • 5. Als de hamburgers gaar zijn, kun je je burger gaan opbouwen. Doe eerst wat (Rucola) salade, dan komkommer en wortels op het broodje. Vervolgens leg je de burger, lente-ui en taugé erop, tot slot leg je de andere helft van je broodje erbovenop.

    Uiteraard kun je er naar eigen smaak nog verschillende andere toppings bijvoegen zoals verse koriander, sweet chilisaus, tomaat of gebakken uitjes. Een iets minder gezonde, maar wel heerlijke topping is de door onze collega Tim bedachte Sambalmayo. Mix hiervoor 2/3 mayonaise met 1/3 sambal Badjak. Deze heerlijke sausmix past perfect bij deze Hamburger Asian Style!

Serveertip: Serveer de Aziatische burger met een heerlijke frisse salade of zelfgemaakte frietjes.

Print dit recept