BBQ Kipsaté


Heerlijke zomerse kipsatéetjes
Thailand

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 15 Minuten

  • Medium

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 500 gram Kipfilet in blokjes van circa 2 cm gesneden
  • 1 el Suiker

* Verplichte velden

Van: € 0,95

Tot: € 16,06

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze BBQ Kipsaté

Mannen houden van barbecueën! Het brengt een soort oergevoel naar boven in de man, met handgemaakt vuur je eigen eten bereiden. Hoewel tegenwoordig veelal de kolenbarbecues vervangen worden door elektrische en gas-barbecues blijft het oergevoel bestaan. Wat is er dan lekkerder om op je barbecue je zelfgemaakte kipsaté te bereiden!? Met dit eenvoudige recept voor heerlijke malse kipsaté maak je ongetwijfeld indruk op je gasten. Om je saté af te maken serveer je er heerlijke romige Gado Gado Pindasaus bij!


  • 1. Meng de inhoud van het zakje AHG Marinade voor Barbecue Chicken (Kai Yang) in een kom met de suiker, zoete sojasaus, komijn, kurkuma en pindakaas en laat de kipblokjes hier minimaal 1 uur in marineren. Dek de kom af en zet deze in de koelkast. Hoe langer je de kip laat marineren, des te sterker zal de smaak in het vlees trekken.
  • 2. Rijg de blokjes kip op de satéstokjes.
  • 3. Bestrijk de spiesjes dunnetjes met olie en grill ze vervolgens op de BBQ of een elektrische grill. Regelmatig draaien totdat de kip goed gaar is
  • 4. De Gado Gado pindasaus maak je door de Gado Gado Pindasausmix te mengen met een evengrote hoeveelheid water of kokoksmelk.(de toevoeging van kokosmelk maakt het net iets romiger!)

Serveertip: Lekker met brood, rijst of zelfgemaakte frietjes! Ook kun je er gebakken uitjes bij serveren als topping.

Print dit recept