Birmaanse Kippensoep


Aziatische mix

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 40 Minuten

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 Ui gesnipperd
  • 1 Ui in ringen
  • 2,5 cm Verse gember
  • 2 Tenen knoflook, geperst
  • 500 g Kipfilet, in blokjes
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 1 Citroen
  • 4 Stengels lente-ui in ringen
  • 4 Hard gekookte eieren
  • Verse koriander

* Verplichte velden

Van: € 0,95

Tot: € 12,50

Prijs zoals geconfigureerd:

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Astrid Petit

Bereidingswijze Birmaanse Kippensoep

Lekker, kippensoep als het koud is of als je ziek bent. Probeer ook eens deze variant op de kippensoep met de gezonde shirataki noedels!.Je zult versteld staan!

 

1. Voeg de gesnipperde ui, gember, knoflook en 60 ml water toe in de blender en mix tot een puree. Breng de blokjes kip op smaak met peper en zout. Roer in een aparte kom kikkererwtenmeel met 250 ml kippenbouillon.

 

2. Bak de stukjes kip in olie, totdat ze bruin zijn. Haal uit de pan en leg op een bord. Fruit in dezelfde pan met olie de uienringen. Smoor de uien op laag vuur 15-20 minuten tot deze zacht en bruin zijn. Voeg de kurkuma, paprikapoeder en cayennepeper toe en roer door de uienringen.



3.
Doe de gebakken kip, de gebakken gekruide uienringen, de gemberpuree en de rest van de kippenbouillon in een soeppan. Roer voorzichtig het papje met kikkererwtenmeel erdoor, blijft roeren om klonteren te voorkomen. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Doe tot slot de kokosmelk erbij en verwarm dit.


4.
 Was de shirataki noedels en laat ze uitlekken, verdeel over de soepkommen, net als de soep. Garneer met citroen, lenteui, gekookte eieren en koriander.


Print dit recept