Mussels in 'Black Pepper' style


Mosselen in een heerlijke zwarte peper saus
Singapore

  • Hoofdgerecht

  • 4 Personen

  • 15 Minuten

  • Pittig

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 middelgrote ui, in halve ringen gesneden
  • 550 g mosselen (met schelp) of 750 g mosselen (zonder schelp)
  • 75 ml (5 el) water
  • 10 basilicum blaadjes of 2 takjes koriander, grof gehakt
  • 1 el sherry

* Verplichte velden

Van: € 1,29

Tot: € 9,62

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Mussels in 'Black Pepper' style

Als u gek bent op mosselen, is dit een leuk recept om eens te variëren van uw traditionele mosselrecept. De zwarte peper saus en de sesamolie geven de mossel een heerlijke Aziatische twist!


  • 1. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui en de kruidenpasta toe en roerbak het geheel voor 1 minuut.
  • 2. Voeg de schoongemaakte mosselen, 75 ml water en de basilicumblaadjes toe aan de wok en roerbak het geheel voor 1 minuut.
  • 3. Plaats vervolgens een deksel op de wok en laat het gerecht ca. 2 minuten doorkoken tot de mosselen open staan. Controleer daarna of alle mosselen geopend zijn!
  • 4. Voeg tenslotte een paar druppels sesamolie en een scheutje sherry toe.

Serveertip: Serveer de mosselen samen met de saus en witte rijst.

Print dit recept