Curry poeder


India

  • Bijgerecht

  • 4 Personen

  • 30 Minuten

  • Waardeer (1)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingrediënten Asian Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 6 Gedroogde chilipepers
  • 5 g Groene kardemoms
  • 5 tl Knoflookpoeder
  • 20 Aziatische currybladeren

* Verplichte velden

Van: € 0,65

Tot: € 9,38

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Curry poeder

Zelf curry maken thuis is natuurlijk sowieso al een feestje! Met behulp van een kant-en-klare kruidenpasta kun je in een handomdraai de heerlijkste en meest geurige currygerechten op tafel toveren. Maar heb je wel eens overwogen om écht zelf curry te maken? Met behulp van een vijzel stamp je de gewenste kruiden fijn tot dé perfecte mix voor jouw hoogstpersoonlijke curry! Hieronder vind je ons recept voor een heerlijk curry poeder wat je kunt gebruiken om een overheerlijke kip curry te maken.


  • 1.Verhit een koekenpan op een laag vuur zonder boter of olie en rooster hierin circa 4 minuten de korianderzaden, de rode chilipeper, de kardemoms, de kruidnagel, het laurierblad, het kaneelstokje en de zwarte peper.
  • 2. Voeg de mosterdzaden en de komijnzaden toe, rooster dit nog eens 3 minuten.
  • 3. Voeg de rest van de laurierbladeren toe en laat dit al roerend nog 1-2 minuten roosteren op een laag vuur.
  • 4.Zet het vuur uit en voeg het kurkumapoeder, de knoflookpoeder en het uienpoeder al roerend toe, laat alles afkoelen.
  • 5. Voeg alle geroosterde kruiden en de kruidenpoeders toe aan de vijzel en maal het geheel tot een fijn poeder. Als je klaar bent met het fijnmalen heb je je eigen curry poeder gemaakt! Dit poeder is in een luchtdichte fles/pot minimaal 2 maanden houdbaar. Met je curry poeder kun je nu dus iedere keer je eigen curry maken! De hoevelheid curry poeder bepaald natuurlijk de intensiteit van de smaak. Hoe meer poeder je gebruikt, des te meer smaak zal je curry hebben.
  • Curry poeder kun je altijd naar eigen smaak samenstellen. Hou je bijvoorbeeld niet zo van heel pittig, dan verminder je simpelweg het aantal rode pepertjes in je kruidenmix!

Print dit recept

Klantenreviews1 item(s)

  • Lekkere curry

    Een lekkere curry, let wel op dat je pan niet té heet is anders verbrandt alles en kun je het weggooien.

    Beoordeling door Gé de Laat / (Geplaatst op 14-03-2017)