Pasteitje met Indonesische stoofvleesvulling
Feest in een Pasteitje: Stoofvlees op z'n Indisch
Indonesisch
- Hoofdgerecht
- 6 personen
- 180
- Mild
Dompel jezelf onder in de rijke smaken van Indonesië met dit stoofvlees-pasteitje! Het is een smaakvolle ontploffing van specerijen, perfect voor een gezellige avond of als showstopper bij een feestje. De zachte, langzaam gegaarde vulling in een knapperig jasje is gewoonweg hemels.
Ingrediënten
- 1 kg stoofvlees (runderlappen, riblappen of sukadelappen)
- 1 el bloem
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 4 stengels selderij
- 2 rode pepers
- 1 bouillonblok
- kant-en-klare pasteitjes
-2 salam bladeren
Bereidingswijze voor Pasteitje met Indonesische stoofvleesvulling
- Kies je vlees: runderlappen voor minder vet of rib- of sukadelappen voor meer smaak. Snijd het vlees in blokjes en meng in 1 el bloem.
- Maak de boemboe: mix in een keukenmachine (of laat je spierballen zien met een vijzel): 2 uien, 4 tenen knoflook, 2 rode pepers (zonder zaadjes voor minder spice), 2 tl tamarinde pasta, 1 tl citroengras, 1 tl koriander, 0,5 tl komijn, 1 el palmsuiker, 3 kemirinoten en 2 tl gember tot een smeuïge, geurige pasta.
- Bak het vlees bruin in een pan met een dikke bodem en een flinke scheut olie. Haal het eruit zodra het een mooi kleurtje heeft. Bak dan de boemboe in dezelfde pan totdat je keuken zich vult met heerlijke geuren.
- Voeg het vlees weer toe aan de pan, samen met kokosmelk. Vul aan met water tot het vlees net onder staat. Doe er dan de ketjap en een bouillonblokje bij, deksel erop en laat het minimaal 2 uur pruttelen of tot het vlees uit elkaar valt. Haal op het einde de deksel eraf zodat de saus indikt.
Serveertip
Voor een vegetarische variant, vervang het vlees door jackfruit of champignons. Ze absorberen alle heerlijke specerijen perfect.