- Keuken: Thailand
- Gang: Hoofdgerecht
- Smaak: Mild
- Prijs: 0
- Recepten »
- Kip met vier Thaise sauzen
-
Hoofd
gerecht - 2 Personen
- 15 Minuten
- Mild
Kip met vier Thaise sauzen Dit gerecht krijgt échte thaise smaken door de combinatie van de sauzen
Prijs: € 0,00
Specificaties
Product-reviews
Bereidingswijze Kip met vier Thaise sauzen
Het geheim van de Thaise keuken is het gebruik van de juiste ingrediënten. Voor dit makkelijke wokgerecht worden vier Thaise basissauzen gebruikt die samen precies de juiste smaakcombinatie geven. Ontdek ook de Thaise gebakken knoflook, die de kip extra lekker maakt!
- 1. Meng de 4 sauzen in een kommetje. Leg de kipreepjes in een schaal en meng deze met de saus, witte peper en 1 el rijstolie. Laat de kip minimaal 5 minuten marineren.
- 2. Kook intussen 200 gram Pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 3. Verwarm een scheutje rijstolie in een wok op een hoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en roerbak ca. 5 minuten totdat de kip gaar is, zet het vuur laag.
- 4. Voeg de suiker, een eetlepel gebakken knoflook, lente-ui en koriander toe aan het gerecht.
Serveertip: Serveer het gerecht op een schaal en garneer met korianderblaadjes en wat gebakken knoflook naar smaak. Serveer met de rijst en een frisse salade.