Massaman Curry
Een milde curry uit Thailand.
Thailand
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 140
- Mild
Massaman is een milde curry uit Thailand. Massaman curry is ontstaan uit Indiase en Maleisische invloeden en verschilt in smaak van de andere curry's die we kennen. Het is een mengelmoes van Indiase & Thaise kruiden. In deze curry maken ze gebruik van aardappelen die de heerlijke smaak van de curry helemaal opneemt.
Ingrediënten
600 g in stukken gesneden rundvleesfilets
450 g in stukken van 2.5 cm gesneden aardappelen
1 gesneden ui
85 g ongezouten geroosterde pinda's
Bereidingswijze voor Massaman Curry
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verhit 2 eetlepels kokosmelk (gebruik de room bovenop als die er is) in een grote pan met een deksel. Voeg de currypasta toe en bak gedurende 1 min. Roer vervolgens het rundvlees erdoor en bak totdat alles is dicht geschroeid.
- Roer de rest van de kokosmelk erdoor samen met een half blikje water, de aardappelen, ui, limoenblaadjes, kaneel, tamarinde, palmsuiker, vissaus en de meeste pinda's. Breng aan de kook, dek af en laat het gedurende 2 uur op laag vuur pruttelen tot het vlees zacht is.
- Bestrooi met gesneden chili(optioneel) en de resterende pinda's en serveer met jasmijnrijst.